10 начина да ядем по- малко

С малки промени в навиците си, можете да отслабнете, да се чувствате добре и по- жизнени. Нека разгледаме някои основни правила, които ще ви помогнат да ядете по- малко. Така ще ви е много по- лесно да отслабнете.

yadem-malko

1 . Много характеристики на храната се отразяват на ситостта ни: външния вид, вкуса, усещането в устата, дъвченето, количеството и др.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ПОТИСКА АПЕТИТА И ТОПИ МАЗНИНИТЕ! ВИЖ ТУК

2 . Пийте вода или хапнете лека супа преди хранене и изчакайте 10 минути. Напрежението ще спадне, а стомахът ви ще се почувства по- пълен. Храносмилането не се активира веднага, нужно е известно време, за да научи мозъка, че стомахът е пълен.

3 . Яжте бавно. Така ще усещате по- добре вкуса на храната, ще се насладите на разговорите на масата. Така ще осигурите време на системите за контрол на апетита до отчетат, че сте се наяли.

4 . Не облизвайте чинията си. Свикнали сме да си изяждаме всичко, което ни сипят, без да сме гладни. Ако не можете да се ограничите, до сипвайте си храна в по- малка чиния.

5 . Не яжте направо от пакет, кутия или друга опаковка. Отсипете си в малка чинийка и бавно си хапвайте, като осъзнавате какво и по колко ядете.

6 . Напълнете чинията със зеленчуци, ако обичате да е пълна. Голяма зелена салата ще създадеzelenchutsi-hranene впечатлението на сетивата ви, че сте яли много.

7 . Яжте по- често, но в по- малки количества. Хранете се по 5- 6 пъти на ден. Три основни хранения и 2- 3 малки закуски. Така няма да озверявате от глад.

8 . Намалете размерите. Яжте от малка чиния, може и с малки прибори. Доказано е, че с малки прибори се яде по- бавно.

9 . Не слагайте цялата храна на масата. Няма да ви се става постоянно да взимате още нещо за ядене, така че по- добре дръжте останалото по- далече.

10 . Завършете с десерт. Ако ядете с по- малки порции, изяжте за десерт вкусен плод или желатин.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *