Храни забранени при отслабване

Топ спортистите знаят отлично, че храненето крие половината от успеха. Без значение каква е вашата цел – увеличаване на силата или постигане на завиден релеф – ключът към успеха се крие в чинията ви. Една спортна диета е много повече от аритметично изваждане и събиране на калории. Тя е горивото което ви трябва, огънят в сърцето и въздухът в гърдите.

За отслабване „Диетин Комплект“

забранени храни

Правилните храни увеличават енергията, стимулират мускулния растеж и ускоряват възстановяването. За съжаление има и продукти, които дърпат надолу и ако ги ядете ще съжалявате горчиво. Ето някои от основните:

Подсладени газирани напитки

Професионалистите виждат всяко хранене като възможност за зареждане с гориво. Колко протеин има в тази храна, нужно ли е да добавя / извадя мазнини, как са въглехидратите? А изкуствените подсладители в газираните напитки не само не предлагат възможност за зареждане с енергия, но и значително увеличават риска от здравословни проблеми и затлъстяване.

Имайте предвид, че изкуствените подсладители отнемат от истинската храна на тялото ви. Те са сто пъти по – сладки, висококалорични и притъпяват естественото чувство за глад. Когато се напълните с тях, тялото започва да произвежда инсулин – хормонът отговорен за съхранението на мазнини.

Консерви

Тези малки кутийки може и да са удобни за носене, но със сигурност не крият в себе си нещо полезно. Достатъчно е да погледнете срока на годност, който е доста дълъг и да осъзнаете, че са обработени с консерванти и много сол. Тялото, разбира се има нужда от натрий, но когато концентрацията се завиши стигате до високо кръвно и задържане на вода.

Бял хляб

Белият хляб, макаронени изделия и ориз са вкусни и питателни, но в никакъв случай полезни. Те са многократно преработвани, от тях са източени най – важните хранителни вещества, фибрите и витамините. Като ги консумирате сами повишавате нивата на инсулин, енергията спада и наддавате тегло. Придържайте се към пълнозърнестите продукти.

Алкохол

Да успеете по пътеката на фитнес и отслабване изисква сериозни лишения, в това число и алкохол. Дори е силно препоръчително да откажете огнените напитки веднъж – завинаги, а ако сте толкова зависим поне да ги намалите драстично. Алкохолът потиска физиката ви по много начини – забавя възстановяването на мускулите, намалява двигателните възможности и сръчността, снижава нивата на силата и издръжливостта.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *