Характерът оказва влияние при отслабване

Отслабване сега: „Диетин Комплект” за тънка талия

отслабване и характер

Независимо дали сте нощна птица, саможив любител на книгите или душата на компанията, вашият характер играе огромна роля при отслабване. Научете какъв тип личност сте и как можете да си помогнете. Ето кои са трите най – често срещани типажи.

Импулсивни

Проучване в далечната 1972 година, постави на изпитание група малки деца. Малчуганите трябваше да направят избор: дали да вземат веднага един огромен бонбон, или да изчакат 15 минути и да получат два. 20 години по – късно изследователите откриха, че тези които са изчакали за получаване на двойна порция, са по – успели в живота от другите, които прибързват. Експертите са категорични, че тази характерна черта в характера оказва огромно влияние и при отслабване.

„Способността да останете в изчакване и да прецените какво се случва, допринася страшно много при отслабване. Когато ви идва да зарежете всичко, просто си спомнете примера с бонбоните. Осъзнайте, че когато се научите да чакате, може само да спечелите. Бързай бавно и … махнете от къщата си всички сладки изкушения”, казва д-р Арт Маркъм, професор по психология от Тексас.

Ако си „точен”

На среща пристигаш винаги навреме, следваш правилата и не обичаш да си играеш с огъня (освен когато няма смисъл). Това означава, че си добросъвестен, а това е черта, която ще направи усилията ти за отслабване по – лесни. Чувството за отговорност ще помогне да отидете в залата, дори и да не ви се тренира днес, както и да преодолеете изкушението от пържените картофи, когато трябва да ядете варени.

Бърза смяна в настроението

За тези хора се казва, че животът им е като скоростното влакче на ужасите в увеселителния парк. Лесно възбудими и емоционално нестабилни, често могат да провалят всичките си усилия само за секунда, втурвайки се в нещо необмислено.

„Ако се поддавате лесно на емоциите, това понякога може да е за добро, понякога за лошо. Когато говорим за отслабване тези са сред рисковите групи, тъй като са склонни да преяждат на емоционална основа – някой ги бутнал в трамвая, друг ги погледнал накриво и пр. Така че, ако искате да отслабвате, просто се научете да контролирате чувствата си малко по – добре”, казва още професорът.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *