Трябва ли да казваш на приятелите, че си на диета за отслабване?

„Диетин Комплект” за бързо отслабване

отслабване

Отслабването е сериозно занимание, дори и при възможно най – доброто стечение на обстоятелствата, коментират психолози. Един от факторите, които оказват влияние за успех или провал са близките и приятелите, защото те биха могли да ви мотивират или разфокусират в труден момент.

Трябва ли да им кажа, че съм на отслабване?

„Спорен въпрос. Някои експерти препоръчват категорично да не го правите, други прокламират обратното. Истината е, че от приятелите и близките можете да получите сериозна подкрепа, но в същото време те могат и да ви провалят. В първия случай една блага дума ще ви мотивира още повече, а във втория – някой умишлено да си прави шеги или експерименти с вас”, казва диетологът Джанет Браал.

Конкретните препоръки са да не се доверявате на всеки срещнат. За отслабване е най – добре да говорите с ваши приятели, които също спазват или са спазвали диети. Те не само ще ви подкрепят морално, но при добро желание и ще споделят собствения си опит. Когато им обещаете, че ще постигнете успех със сигурност ще го направите, защото със сигурност не бихте искали да изглеждате кръшкачи в техните очи.

От друга страна, злобарите в никакъв случай няма да ви помогнат. За да се предпазите просто не им казвайте. Също така внимавайте много как използвате социалните медии като „Фейсбук” или „Туитер”, защото вашите снимки там се виждат от всички и не се знае кой доколко може да ви завиди.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *