С колко можеш да отслабнеш за една седмица?

Повечето системи за отслабване, обещават да свалите между 2 и 5 килограма за седмица. Но наистина ли е възможно това?

„Диетин Комплект” за ударно отслабване

отслабване

Честно казано, ако изпълнявате всички предписания и препоръки, вероятно няма да успеете да смъкнете повече от около 500 гр. за седем дни. В интерес на истината резултатът варира в зависимост от физиката на отделния индивид (изходните фактори). Това са теглото при старта на диетата (пълните хора отслабват повече), начинът на живот и хранене, двигателната активност. Ако вече сте започнали да водите здравословен живот, ще бъде по – трудно да регистрирате голям спад, сравнено с тези които правят първи опити по трасето.

Правилният начин за отслабване

Колко можеш да загубиш и с колко трябва да отслабнеш са две коренно различни неща. Експертите са категорични, че здравословното и окончателно отслабване предвижда загуба от максимум половин килограм за седмица. Това е правилният начин, който ще доведе до продължителни, устойчиви резултати. Действително, с бързите и драстични диети може да постигнете повече, но какъв е смисълът да се мъчите, след като килограмите ще се върнат отново след края за отрицателно време.

Ако наистина искате да ускорите вашето отслабване, без да жертвате чиста мускулна маса и здравето си, периодично съкращавайте калории. Това обаче трябва да става постепенно, а не рязко и драстично. Например тази седмица намалете консумацията с по 500 калории за ден (това прави 3500 за периода), след 14 дни намалете с още 300 дневно и така нататък. Бъдете гъвкави и непрекъснато следете реакцията на тялото. Също така внимавайте да не останете без достатъчно хранителни вещества, защото просто ще се почувствате зле. В същото време започнете да тренирате фитнес – упражненията ще ви помогнат да отслабнете, ускорявайки обмяната на веществата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *