Съвети за естествено отслабване

На този свят няма човек, който се подлага на диети по собствено желание. Независимо дали причината е желание за отслабване или покачване на мускулна маса, ограниченията не са най – приятното нещо и в определен момент могат да ви изкарат от равновесие, пишат в ixtasy.eu

отслабване
Съвети за качествено отслабване

Но за щастие съществуват няколко сигурни техники за отслабване, които ще ви позволят за избегнете драстичните диети и в същото време да намерите правилното решение за управление на личното си тегло. Ето няколко от тях:

Въглехидрати

Малко хора знаят, че малката корекция в приема на въглехидрати може да стори чудеса за тялото им. Просто намалете количеството на дневната дажба, но в никакъв случай не ги изваждайте напълно от менюто. Те са основният доставчик на енергия и липсата им ще се изрази мигновено под формата на отпадналост и нежелание за никаква работа.

Яжте повече зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни. Оставете настрани захарта и белия хляб, които са сред основните причинители на затлъстяване и естествени противници на здравословното отслабване.

Протеин

Не пропускайте да се снабдявате с достатъчно количества белтъчини. Всеки ден, при всяко хранене. Протеините са основен градивен елемент на човешкия организъм, предпазват от излишно трупане на мазнини, подхранват мускулите, създават чувство за ситост. Задължителни.

Тренировка за отслабване

Мързи ли ви? Ами това си е ваш проблем. Защото ако искате да сте силни и здрави, тренировката е неотменна част от всяка фитнес програма. 30 минути на ден са напълно достатъчни, а къде и как да тренирате избирате вие – в залата, в парка, с колелото или в плувния басейн, всички те са отлични решения.

Големите мускули

Хората с повече мускулна маса затлъстяват много по – трудно и горят калории дори като си почиват. Тук няма никаква тайна, просто големите мускули изискват повече енергия и съответно „ядат” повече. Казано с други думи, колкото повече чиста маса имате, толкова по – лесна ще бъде вашата диета за отслабване.

Естествен автоконтрол

Не чакайте добрия вълшебник, за да се сетите да направите нещо за тялото. Колкото повече грижи полагате сами за себе си, толкова по – лесно ще ви бъде да се предпазите от негативните последствия на трудния живот. Поне веднъж на 6 месеца ходете на преглед при личния лекар и изисквайте от него да ви обърне достатъчно внимание (колкото и да не му се иска). Също така не пропускайте задължителната почивка и не прекалявайте със задълженията. Хроничната преумора е враг номер 1 на всяка диета за отслабване, а вие помнете, че здравето е по – ценно от всичко.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *