Правилният избор за отслабване: Щанги или кардио?

Как да разпределиш най – добре времето в гимнастическия салон

Полагате усилия за отслабване, безразборно вдигате щанги, бягате по пътеката, скачате на въже и лягате на пода за коремни преси. В един момент обаче осъзнавате, че хаосът няма да ви помогне и решавате да въведете поне малко ред в тренировъчната програма. И точно тук изниква въпросът кое е по – добро за топене на мазнини: тренировката с тежести или кардио упражненията? Ето какво разкриват експертите.

фитнес за отслабване

На първо място трябва да си отговорите на въпроса какво точно имате предвид под „отслабване”. Ако единствената ви цел е да понамалите обиколката на корема – кардиото е вашето решение. Ако обаче искате да изглеждате еротично, когато се издокарате с някой прилепнал пуловер – щангите са вашето решение.

Следейки тренировката за отслабване минута по минута, кардиото определено изгаря повече калории от вдигането на щанги, а това е доказано от множество проучвания. Аеробиката помага да се губи тегло за по – кратко време, защото принципно е по – интензивна.

От друга гледна точка, кардиото не прави кой знае колко за вашите мускули. Защото действително гори мазнините и оформя, но почти не се стига до нарастване. Разликата между двата типа обучение бе показана най – добре от проучване в Кентъки. Участниците бяха разделени на две групи, като едните правеха само кардио упражнения за отслабване, а другите играеха по смесена програма. В крайна сметка и двете групи намалиха количеството на мастна тъкан, но първите намалиха и теглото си с около 10 килограма, докато вторите станаха елегантни и в същото време увеличиха мускулната си маса.

Както може би вече очаквате изводът е, че най – добре от всичко е правилното съчетание от аеробни и анаеробни упражнения. Защото кардиото не само гори калории, но и спомага за качествено намаляване на стреса.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *