Отслабване след раждане – колко дълго продължава?

Много млади майки се притесняват, че никога няма да възвърнат елегантността на тялото си, след като веднъж са родили. Подгонени от страховете и надеждите си, някои от тях започват тежки диети за отслабване, които в някои случаи оказват силно негативно влияние върху тях самите и върху бебето. Но в действителност

Колко време е необходимо да върнеш предишните си форми?

отслабване след раждане

Няма категоричен отговор на този въпрос. За колко време ще отслабнете след раждане зависи от много фактори като генетика, начин на живот, психологическа нагласа ако щете. Със сигурност ще ви помогнат балансираната и правилна диета, както и спортът във всичките си форми.

Като цяло, за повечето жени, това отнема между три месеца и една година, но за някои майки може да бъде и значително по – дълго. Специалистите уточняват, че в този аспект винаги трябва да се има предвид едно важно нещо: колкото повече сте наддали по време на бременността, толкова по – дълго ще трае самото отслабване.

Съветите на експертите към родилките са следните:

  • На първо място, никога не се лишавайте от храна. Така ще увредите своя организъм и бебето, като го лишите от най – важното за него – майчината кърма.
  • Не пийте калории. Тоест, прекратете консумацията на подсладени напитки – газирани, сокове, степчета, захар в кафето и чая.
  • Консумирайте протеин на всяко хранене – яйца, месо, риба
  • Пийте много вода
  • Фитнес. Има купища тренировъчни програми за кърмачки и млади майки, съобразени със състоянието на женското тяло през този период. Изпълнявайте ги добросъвестно и така не само ще се почувствате по – добре, но и кърмата ви ще бъде по – питателна и силна. Имайте предвид, че упражненията трябва да са леки и да не предизвикват изпотяване. След раждане жената и без това е достатъчно изтощена и е силно противопоказателно да се претоварва.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *