Най – добрата зърнена храна за отслабване?

рецепти овесени ядкиОвесената каша определено е сред най – полезните за човешкото здраве храни. Дължи своята репутация на високото съдържание на полезни и ниското на мазнини. Освен това помага страхотно при отслабване, едновременно засищайки тялото и доставяйки много енергия.

По време на изследване в Русия бе установено, че хората които закусват с овесена каша, впоследствие изпитват в пъти по – малко глад през целия ден. Участниците в проучването били разделени на две групи: първите имали порция овесени ядки за закуска, а вторите традиционните за славянската кухня продукти.

Въпреки че и двете страни приели общо по 363 калории, първите след два часа заявили, че не чувстват глад и бликат от енергия, докато голяма част от вторите искали отново да се хранят. Изследователите смятат, че това се дължи точно на овесената каша, която е силно питателна и пълна с фибри.

Каквато и да е причината за разликата между двете групи, резултатите от проучването показват, че чистата овесена каша намалява чувството за глад и помага при отслабване. Предлагаме ви да изпробвате следващата вкусна

Рецепта Яйца по Флорентински

Изключително полезна, тъй като съдържа в себе си две от най – ценните храни: яйца и овесени ядки. Пълна с протеин и полезни въглехидрати, достойно и чудесно начало за всеки хубав ден.

Продукти:

  • Купа овесени ядки, приготвени за консумация
  • ¼ чаша спанак
  • 2 – 4 яйца (сготвени в незалепващ тиган без мазнина)
  • Натурален кашкавал

Приготвяне

  1. Разбъркайте спанака и овесената каша
  2. Отгоре поставете тънко парченце кашкавал и загрейте във фурна / микровълнова, докато се разтопи
  3. Поставете яйцата отгоре
  4. Добър апетит

*Овесените ядки трябва да са натурални, без добавена захар, консерванти или всякакви други химии
*Кашкавалът да е от краве мляко, а не имитиращ продукт
*При желание може да капнете и няколко капки биологично мляко

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *