Лукът възпрепятства натрупването на мазнини

Американски учени направиха изненадващо откритие за лука съвсем наскоро. След проведени тестове и експерименти се оказа, че този добре познат и безкрайно полезен зеленчук има едно важно и неизвестно досега свойство – блокира трупането на излишни мазнини и възпрепятства затлъстяването.

За отслабване без болка и диети – „Диетин Комплект“

Three onions on a white background.

„Това откритие изненада и самите нас, защото в продължение на години никой не го бе направил, въпреки че лукът е изследван безброй много пъти. Концентратът от най – обикновен кромид е изключително полезен и помага не само при отслабване, но и защитава от различните болести на сърцето. Още по – странно е, че свойствата му в тази насока далеч превъзхождат чесъна, който бе смятан за номер едно досега”, коментират изследователите.

Екстрактът от лук увеличава в пъти вкуса на продукта и по този начин дава възможност да бъде употребяван както за готвене, така и под формата на суплементи. Сред полезните му свойства се нареждат и неговият положителен ефект срещу слепването на тромбоцити, което възпрепятства образуването на кръвни съсиреци.

Специалистите съветват всички да приемат достатъчно количество от полезния зеленчук. Сигурно средство да се предпазите от сълзи в очите, когато се реже, е просто разделената на две глава да бъде измита със студена вода.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *