Коя тренировка изгаря най – много калории?

Със сигурност сте запознати с ефекта на изгаряне на калории, който оказват интензивните фитнес тренировки. Също така знаете, че горенето продължава дори няколко часа след края на заниманията. Но навярно не сте наясно коя тренировка върши най – добра работа, въпреки че сте изчели и изпробвали доста техники. Ето какво разкрива експертът от САЩ Дъг Барсанти.

Здравословно отслабване с „Диетин Комплект“ 

тренировка за отслабване

Първо и най – важно от всичко е, че ключът към успеха не е само да правите кардио. Истината е, че трябва да изпълнявате интензивни упражнения, които ви карат да се запъхтявате и които не може да издържите повече от една минута. Тънкият момент тук е, че трябва да направите така, че да не се сринете по никое време и да приключите заплануваното. Казано с други думи, целта е да се работи достатъчно интензивно, но не толкова, че да не сте в състояние да станете от леглото на следващия ден.

Кислород. Когато правиш статични упражнения (тоест, които можеш да играеш в продължение на няколко минути без да се затрудниш много), тялото използва нормални количества кислород. Но когато започнеш да помпиш на макс, консумацията на кислород се увеличава, а заедно с това се увеличава и времето за възстановяване. Самият процес на реставрация продължава да изгаря калориите след тренировка, защото метаболизмът остава нащрек.

Добре, но кои все пак са динамичните упражнения? Барсанти разкрива, че няма строго определени правила, защото всеки различен човек има различни нужди. Но общо казано, най – голям ефект на горене дават повечето тренировки с тежести. Същият ефект обаче може да се постигне и при тренировка със собственото тегло, като се включат клякане, напади, скокове, експлозивни спринтове от по 30 секунди.

Заключителното послание е, че ако търсите възможност да изгорите максимум калории по време и след тренировка, трябва да се впрегнете здраво в работа. Половин час бавно вдигане на леки щанги например няма да свърши работа и затова трябва да внесете повече динамика и интензивност.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *