Кое да правя първо: Кардио или Тежести?

Редът на упражненията има огромно значение при отслабване

Много хора се чудят как и откъде да започнат своята тренировка за отслабване. Още в началото ще издадем, че правилният отговор е с тежести. Защото когато целта на занятието е горене на калории и оформяне на тялото, този ред върши най – добра работа.

фитнес за отслабване

Защо? Когато започнете вашата тренировка за отслабване с тежести, докато извъртите всички планирани упражнения, енергийните запаси в мускулите вече ще бъдат изцедени (ако правите нещата както трябва). Това означава, че когато повишите темпото с аеробиката, тялото ще прибегне да изгаряне на мазнини, за да достави необходимата енергия. Ползите обаче не свършват дотук, защото и след края калориите ще горят поне още два часа.

диетин комплект

Ако вече не сте убедени, представете си следната ситуация. Започвате тренировката с изтощителен крос от 5 километра, след който мускулите на краката се чувстват изморени. А какво ще стане, ако след това програмата предвижда клякане? Със сигурност клякането ще бъде непълноценно и практически няма да доведе до очакваните резултати. Енергийните запаси са изчерпани, щангата ви затиска отгоре и ви побеждава. За да оцелеете намалявате теглото, правите по – малко повторения и накрая следва провал.

Съществува и още една успешна техника, при която анаеробните и аеробните занимания се разпределят в отделни дни, а не като части на една тренировка. Ако сте твърдо решени да правите зверско кардио, можете съвсем спокойно да си определите например вторник и петък за аеробика, а през останалото време да помпите желязо.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *