Как отслабнах с 25 кг

Признайте си, че досега не сте се и замисляли какво ядете и за какво харчите парите си. Сигурен съм, че залагахте на евтините и лесни храни като чипс, вафли и пуканки за микровълновата. Да, те наистина бяха привлекателни, но до момента в който дрехите отесняха и ти на практика започна да се търкаляш, вместо да ходиш. Чак сега се сетихте, че подобен начин на живот не е най – удачното нещо на света и вече трябва да започнете диета за отслабване

*Статията е базирана върху изповедта на наша читателка от Пловдив. Тя не пожела да разкрие самоличността си, но уточни, че по този начин за две години успява да отслабне с 25 кг.

отслабване

Когато ножът опре в кокала можеш да подходиш по два начина: да се примириш безволево или да се вземеш в ръце и да съставиш своята фитнес програма от упражнения и здравословно хранене. Не се самозалъгвай, че промяната ще е лесна, но все пак и доста по – смотани от теб са успели, трябва ли да те чакаме още?

Ново начало

Всяко ново начало е трудно, но оттук нататък твоите най – добри приятели ще бъдат щангите в залата за фитнес и готварската книга с безценни здравословни рецепти. Ако се чувстваш неуверен / а в силите, не е лоша идея да потърсиш мотивация не само в дълбините на собственото съзнание, но и да почерпиш от опита на другите преминали по същия път. Няма нищо срамно да попиташ новите си приятели или инструкторите – те са поставени там именно затова.

Храненето

Правилното хранене е първото и най – важно нещо в която и да било стратегия за отслабване. Добрата диета включва прием на много протеин, набавян от риба, месо, мляко и яйца. Също така не трябва да се пропускат другите важни елементи – въглехидратите и мазнините. Не вярвай на никой, че последните две трябва да изхвърлиш завинаги – те са необходими за правилното протичане на телесните процеси. Просто трябва да ограничиш количествата до известна степен и да осигуриш прием от правилните източници.

Добри въглехидратни храни са абсолютно всички плодове и зеленчуци, пълнозърнестите, ядките. Полезните Омега-3 мастни киселини можеш да си набавиш от сьомга, орехи, ленено семе, зеле, карфиол, градински чай, спанак и др.

Тренировката

Всеки ден, без да пропускаш. Дори от небето да гърми и да трещи, всеки ден трасето те очаква. С течение на времето ще намериш правилния път, важното е никога да не се предаваш. Като отправна точка състави фитнес програма за отслабване, включваща в себе си аеробни и анаеробни тренировки. Казано с други думи, един ден прави кардио, на другия вдигай щанги. За повечето хора около 200 минути двигателна активност на седмица са напълно достатъчни, а това се равнява на едва около половин час на ден.

Заключителни съвети

  • Купувайте само свежа и чиста храна. Независимо дали пазарувате в супермаркета или на пазара, оглеждайте продуктите и зорко следете поведението на продавачите. Избирайте пресни плодове и зеленчуци, месо с възможно най – малко тлъстина.
  • Намерете начин да се упражнявате навсякъде, по всяко време. Когато човек иска да постигне своето лесно постига целите. Тренирайте вкъщи, в парка, в залата, дори на работа. Лицеви опори, клякания и коремни преси можете да играете където и да било, стига да е достатъчно мотивиран.
  • Определете целите си. Много специалисти съветват да си направите снимка в цял ръст, преди старта на вашата програма за отслабване. След една седмица снимайте пак и продължавайте непрекъснато да обогатявате албума с вашите постижения. Така ще виждате с очите си настъпилата промяна и това ще ви позволи да коригирате, ако нещата не се получават.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *