Идеи за отслабване – най- новите тенденции, лично от експертите

8 СТРАТЕГИИ НА ЕКСПЕРТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

отслабване

1. Опитайте полудиетата. Подлагането на диета след 18,00 часа е новата тенденция в здравословното хранене. Идеята е да контролирате вечерята. През останалото време може да ядете, каквото искате. Това е добра стратегия за неспокойните хора, на които им е трудно през цялото време да са на диета. Може да отслабнете с от половин до един килограм на седмица. Ако вечеряте по- късно, яжте обезмаслено мляко и плодове преди това, в случай, че огладнеете.

2. Надувайте балон. Известният диетолог Венис Фултън кара много жени в западния свят да надуват балон всеки ден. Според него, това е най- добрият начин да упражнявате коремните си мускули. „Надуването на балон вечер, в продължение на 6 седмици, ще отслабнете в корема“, обяснява Фултън.

Топ продукт за отслабване – „ДИЕТИН КОМПЛЕКТ“

3. Не вярвайте само в силата на волята. Силата на волята не е добра стратегия за поддържане на диета, твърдят диетолозите. Сред тях е и Дейвид Къркхоф, който притежава фирма за консултиране при отслабване. Всяка седмица има 1 млн. нови клиенти от 25 страни. Според него, добрите хранителни навици трябва да станат автоматични, без да се борим постоянно с мозъка си. Неговата формула е „ да ядеш бавно, винаги да оставяш вилицата след всяка хапка, и да внимавашсън какво ядеш“.

4. Спете по 8 часа. Липсата на сън увеличава килограмите. Ако спите по- малко от 8 часа, има промяна в хормоните, които контролират глада. Според друго научно изследване, ако спите по 4 часа, се увеличава апетита ви за калорични храни – богати на захар и въглехидрати. Най- агресивните набези върху хладилника, стават много рано сутрин, разкриват учените.

5. Не се тъпчете след тренировка. Калорийният разход увеличава апетита, така че внимавайте след тренировка. Специалистите препоръчват да се храните преди спорт – поне 1, 30 минути по- рано. Храната може да я няколко плода. След тренировка може да ядете 1 обезмаслено кисело мляко, или пълнозърнеста вафла, или парче диетично сирене.

6. Пуснете бутилката с вода. Да пиете задължително между 8 и 10 чаши вода на ден е абсолютен мит в диететиката. Всеки сам трябва да се води от биологичните си нужди за вода, съветват експертите. Пиенето на вода ни е генетично заложено, то зависи още от възрастта, температурата и хранителните навици. Ако един човек яде повече плодове, зеленчуци и кисело мляко, той няма същите нужди като този, който яде повече мазнини и сол.

7. Спрете да броите калориите. Скорошно проучване в САЩ разкри, че въпреки че населението вече приема по- малко калории, няма спад в затлъстяването. Според експертите, вместо да броим колко калории има дадена храна, трябва да избираме интелигентните калории, които да ни хранят. Интелигентни са тези калории, които помагат да развиваме мускулите, заздравяват костите и трупат по- малко мазнини. Дали една храна е с интелигентни калории, зависи от времето, за което се превръщат в енергия.

8. Запомнете – упражнения сутрин и на гладно топи мазнините. Хората, които тренират на празен корем сутрин, топят 20% повече мазнини от тези, които първо закусват. Венис Фултън съветва да отложите с един час закуската и да правите упражнения през това време. „Рано сутрин нивото на захарта е ниско и е идеалният момент да принудим тялото да топи собствените си запаси“, казва Фултън.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *