Защо вегетарианците са по – слаби от теб

Дори да не сте любители на бебешките моркови, хубаво е да се замислите за нещата които ядете. Едно ново изследване показа, че диетите на растителна основа скоро биха могли да се превърнат в най – ефективния и здравословен начин за отслабване.

вегетарианство

В Университета на Южна Каролина бе проведено двумесечно проучване сред 63 души, хранещи се по различен начин: вегетарианци, полувегетарианци и всеядни. Всички те били поставени на диета с ниско съдържание на мазнини, без никакви други ограничения в количеството и качеството. Интерес предизвикват резултатите, които изненадали дори и докторите.

Вегетарианците отслабнали средно с по 2.5 до 3.5 кг за осемте седмици, а хората ядящи месо наполовина по – малко, или с 1. 5 кг. След като изминали шест месеца, вегетарианците и полувегетарианците намалили излишъка от мазнини с невероятните 8 %, без да правят нищо друго освен да спазват нискомаслената диета. При всеядните средното постижение е едва 5%.

„Защо вегетарианците са по – слаби от останалите е лесно да се обясни. Техният начин на хранене по принцип е с ниско съдържание на мазнини, които от своя страна са най – калоричните вещества. Идеята, че вашата диета позволява да ядете колкото си искате е прекрасна и би могла да послужи като силен стимул за всички, които по една или друга причина се страхуват да започнат отслабване”, коментира д-р Търнър.

Защитниците на вегетарианството пък допълват, че този начин на живот помага не само при отслабване, но и те прави по – устойчив в дългосрочен план. Ако решите да поемете в тази посока обаче трябва да се уверите, че ще намерите начин да си доставяте достатъчно протеин, тъй като е необходим за здравето.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *