Защо бирата е полезна за жените

bira

Свикнали сме да приемаме бирата като абсолютно мъжка напитка. Но истината е, че жените също имат история с напитката. Например, в Мюнхен през 19 век, жените, които кърмят, пиели по 7 чаши бира на ден, защото било задължително, за да хранят добре бебето. В империята на инките пък била специална напитка, която се пиела само от жените от висшата класа. Също така, жените са първите, които професионално започнали да произвеждат напитката.

Ето някои от причините, поради които е препоръчително пиенето на бира от жените:

bira-recepti

– Съдържа почти всички минерали, които са необходими на тялото, за да е живо. Затова се е консумирала много през Средновековието, където не само била напитка за възрастните, но и за децата, които я пиели всеки ден. Така си набавяли енергия и полезни вещества.

Прави ни по- интелигентни. Изследване показва, че жените, които пият бира в умерени количества, мислят по- добре от тези, които не пият. В умерени количества бирата повишава нивата на добрия холестерол, който намалява риска от сърдечно- съдови заболявания и подобрява когнитивната функция.

– Бирата предпазва от камъни в бъбреците. Намалява риска от образуването им след 50 годишна възраст. С по една бутилка на ден, рискът намалява с 40%.

Заздравява костите. Запазва съдържанието на минерали в костите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *