Захарта води до пристрастяване

zahar-dieta

Според изследване, проведено в САЩ, консумацията на захар води до пристрастяване, тъй като действа като „награда“ за мозъка. Но всъщност е нож с две остриета.

Знаем, че не е хубаво да ядем захар. Прекаляването с консумация на сложни въглехидрати причинява наднормено тегло и затлъстяване.

В изследването участвали 100 души. Някои получили напитки с по- малко захар, други – с повече. Ето какви били резултатите: участниците, които изпили сок с повече захар, пожелали да получат по още една чаша. Колкото повече захар консумираш, толкова повече искаш още, било заключението на лекарите.

zahar-prosta

Замаскираната захар може да е опасна

В много продукти се твърди, че не се съдържа захар, но всъщност се оказва, че това не е така. Има вещества, които съдържат захар, но просто не знаем за тях, например, нишесте, фруктоза, царевична фруктоза, и пр. Да не говорим за изкуствените подсладители, които няма как да разпознаем.

Но може да се намери алтернатива на захарта. Това са естествените подсладители, стига да не са рафинирани: стевия, агаве, мед, кленов сироп, и пр.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *