Сензационно научно откритие: Псувайте за да вие е леко на душата!

По сензационни разкрития стигнаха група руски учени. Търкалянето по диивана и тъпченето с мазни храни е полезно, а чистенето и редовното къпане – вредни за човешкото здраве. Най-здравословни били псувните по адрес на познати и непознати, защото носели душевен комфорт на всеки уважаващ себе си гражданин.

Псуване

Пушете на воля, пийте черно кафе без мляко, не премълчавайте никому и мързелувайте. Това са основните принципи, които ви гарантират дълъг живот. В противен случай рискувате да задържите напрежението в себе си, а то да предизвика болести, които ще почернят радостта от живота. Откритието е на група руснаци, чиито резултати бяха публикувани в американското списание „Семейна психология“.

Те стигат до заключението, че чистенето вкъщи води до появата на астма.

За опитни зайчета били използвани 10 двойки, които имат еднакво социално положение и сходни доходи. Първите впечатления били, че на всеки десет минути настроението на мъжете и жените се променя, нивото на хормоните също бележи покачване и спадове.

Оказало се, че двойките, който държат на чистотата, а мъжът и жената се редуват с кофата и парцала, са склонни към астма, защото количеството кортизол – хормон, отговарящ за стреса, се покачвал с всяко миене, метене, забърсване на прах.

Американците провели собствени изследвания под надзора на д-р Джонатан Бернщайн и стигнали до същите изводи. Ароматизираните прахове за чистене допълнително увеличавали риска от астма. Те водели и до появата на алергии към ежедневната прах, която се натрупва по мебелите, обриви и кожни раздразнения – все неща вредни за здравето и красотата ни.

„Чистниците кашлят по-често. Разболяват се от всевъзможни грипни вируси и лечението им протича по-дълго от нормалното. Кихането е първият симптом, че в дихателните ви пътища е попаднало нещо, което ви носи вреда. Вярно е, че мръсотията разболява, но миризмата на препаратите за почистване е по-вредна от най-вредната прах“, констатирал доктор Джонатан.

Мазната храна бори рака.

Тъпчете се със сланини и чесън, ако искате да сте здрави. Разбира се, смелете бекона и го разбъркайте с предварително пресирания чесън, казват учените глави от братска Русия. Такава е и рецептата на изследователя Ото Варбург, който преди десетилетия най-сензационно оповестява, че ракът има биохимичен произход.

По-късно бил направен експеримент с раково болни граждани. От ежедневното им меню били изключени плодовете. Тяхното място било заменено от ударна доза сланина, говеждо, колбаси и риба.

„Съветваме разумните хора да наблягат на месото, особено на тлъстото. Изключително полезно е свинското със зеле на фурна, свинските ребърца. Подобна свинска диета не е полезна единствено за болните в последен стадии от рак. Тяхното състояние е в графата „Неизбежност“. Но да лишаваш здрав човек от свинска пържола, това означава да го обричаш на бавна и мъчителна смърт от рак“, философстват медиците. Лежането на дивана стабилизира нервната система

В този експеримент участвали предимно мъже на възраст от 25 до 45 години. Той се провел в космическото градче край Тулуза, а целта била да се види реакцията на организма в състояние на блажено отпускане. Всички лежали настрани, краката им било свити под ъгъл от шест градуса и от време на време сменяли левия с десния хълбок.

Вниманието им било ангажирано с компютърни игри, интернет и телевизор. След няколко часа преминали през доктор психолог, който им направил специални тестове. Изводите били доста интересни. Оказало се, че пасуването и мързелуването успокояват нервната система и ако се практикуват редовно, тушират всякаква форма на агресия.

Полезни за здравето се оказват и цигарите. Те предпазват от Паркинсон. Тестовете са направени на 79 977 жени и 63 348 мъже. При едва 413 от тях се получило треперене на крайниците и главата в рамките на 9 години, през които пациентите били наблюдавани. За сведение непушачите, страдащи от Паркинсон, са със 73% повече. Псувните намалят физическата болка.

Няма по-добро болкоуспокояващо от ругатните на глас. 71 студенти били подложени на експеримент. Първо трябвало да потопят дясната или лявата си ръка в съд с вода със стайна температура за три минути. След това да я извадят и сложат в съд с вода, затоплена до 5 градуса. Това не е ниска температура, но все пак предизвиква естествена реакция, често съпроводена с теглене на разни майни. Голяма част от, участниците предпочели да извадят ръка и да се „сетят за майки и лели“. Останалите продължили да киснат длани.

„Псувните информират мозъка, че стопанинът му изпитва дискомфорт и задействат неговия механизъм за обезболяване. Той веднага изпраща сигнали до онази част в тялото ни, където е болката и тя бавно започва да намалява“, обясняват феноменалното явление учените.

 

Алкохолът изостря слуха

Ако имате проблеми със слуха, пийте редовно. Дозата, която ви гарантира невероятна чуваемост, е 4 чаши водка, ракия, вино, бира или друго алкохолно питие. Смята се, че алкохолът загрява кръвта, засилва се движението й в тялото и осигурява прилив на кръв към власинките на слуховия орган.

 

Компютърните игри укрепват зрението

Твърдението, че компютърните игри правят мозъка на пихтия, стана отживелица. Най-целебни от всички са тетрисите, които тренират движението на зрителния мускул и карат окото ни да бъде работливо, вместо да се отдава на ленност. Лекарите стигнали до извода, че мозъчната кора на момичета, които играят на тетрис поне половин час дневно, е далеч по-здрава от тези на девойките, които предпочитат да излизат на срещи с момчета, четат книги или се занимават с нещо друго.

 

Дългият сън намалява теглото

Поспаланковците имат невероятния шанс да са стройни, без да спазват диети и без да се тъпчат с хапчета за отслабване. Ръководителят на програмата „Здрав сън“, която се провежда на територията на няколко държави, Дейвид Рапорт разказва: „Трудно ни беше да повярваме, че недостигът на сън покачва килограмите ни, а голямото спане ги намалява. Наблюдавахме няколко мъже в продължение на месеци и стигнахме до извода, че спането е здраве и стройност. При липса на сън хормонът лептин пада и човек изпитва необходимост да си хапне нещо, дори да се е натъпкал преди часове. Хормонът на глада – грелин, се завишава. Имате чувството, че може да изядете цяла крава. Поспаланковците нямат такъв проблем. При тях лептинът се покачва, грелинът пада“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *