Любопитни факти за целулита

celulit-interesno

„Защо имам целулит?“ Това е един от най- честите въпроси, които жените си задават, когато се погледнат в огледалото. Целулитът е проблем обаче за съвременните жени. В началото на 20 век дамите нямали никакъв проблем с „портокаловата кожа“. Нека разгледаме някои интересни факти за целулита:

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

1. Произход. Терминът „целулит“ се появява за първи път в речник през 1873. Там е описан като „възпаление на клетъчната тъкан“.
2. Раждането на комплекса. През 20 век лекарите решават, че целулитът има отрицателно значение. Те приемат, че кожният проблем се дължи на интоксикация, която се разпростира в тялото.
3. Манията. През 30- те и 40- те години списанията започват да разпространяват лекарското мнение. Пишат, че целулитът е „възпаление на месото“ или че „е предизвикан от токсични шлаки“. Така лека полека целулитът се превръща в мания.

celulit-fakti
4. Възстановяване. Една през 70- те години лекарите се извиняват за целулита. Тогава признават, че портокаловата кожа не е заболяване. Но този път медицинската гледна точка не била уважена и така си останала лошата слава на целулита.
5. Естествен феномен. От пубертета всички жени имат целулит – при някои се забелязва повече, при други – не толкова. Това е естествен феномен и е част от женската природа.

Ако искате да се справите с целулита, трябва да се храните балансирано, да се движите, да използвате подходящи козметични продукти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *