Как домашните любимци помагат на здравето ни

Не всички животни могат да се адаптират, за да бъдат домашни любимци. Не всички могат да свикнат да живеят в дом и да бъдат обучавани. Животните не са играчка и когато вземете някое у дома, трябва да полагате грижи за него и да му давате много любов.

domashen-liubimets

Най- разпространените домашни любимци са котките, кучетата, рибите и хамстера, тъй като нямат обикновено проблем с адаптацията. Разбира се, има и други варианти, така че изберете внимателно най- идеалното животно за вашия дом и за вашето семейство. Мислете дали то ще се чувства добре при вас и дали ще можете да се грижите за него подобаващо.

В замяна на вашите грижи и любов, ще получите много повече от вашето животинче. Нека разгледаме какви са ползите от домашните любимци:

ПРАВЯТ ВИ ПО- СОЦИАЛНИ
Често заради стреса или защото сте си такъв характер, се държите грубо с околните. С домашните любимци няма да скучаете, ще се чувствате обичани и разбрани. Настроенията ви ще са по- стабилни и позитивни, ще повишите самочувствието си и така ще станете по- социални.

СВАЛЯТ КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ
Особено котките и кучетата свалят кръвното налягане, защото се освобождават серотонин и допамин, хормони, които ви карат да се чувствате щастливи и доволни. Хората, които разхождат всеки ден кучето си, извършват 54% повече отThe grandmother with a cat on a sofa дневното препоръчително количество физическа дейност.

ЗАСИЛВАТ ИМУННАТА ЗАЩИТА
Ако имате животинче от ранна възраст, намалява вероятността от развиване на алергии и астма, тъй като се подсилва имунната защита.

ОБЛЕКЧАВАТ БОЛКИТЕ
Кучетата могат да са най- доброто средство срещу мигрената. Учени са доказали, че хора с домашни любимци, които имат мигрена, се нуждаят от по- малко лекарства, отколкото хората, които нямат.

ПОЛЕЗНИ СА ЗА ДЕЦАТА
Освен че са част от процеса на опознаване, тъй като водят до развиването на отговорност, любов, нежност, отдаване, състрадание, приятелство, домашният любимец помага на детето в социалните контакти и да има по- ефективни отношения със семейството си.

ПОМАГАТ ВИ ДА ПОДДЪРЖАТЕ ФОРМА
Кучетата предполагат по- активен начин на живот, тъй като трябва да го разхождате и да си играете с него. Така ще се винаги с добро физическо състояние.

БОРЯТ СТРЕСА
Когато галим нашето домашно животинче, отделяме окситоцин, което създава и у човека, и у животно чувство на блаженство и спокойствие.

ПОДОБРЯВАТ ОТНОШЕНИЯТА В ДВОЙКАТА
Понякога двойката не намира тема за разговор, но животното винаги ще помогне на хората да установят контакт и да се сближат.

ДРУГИ ПОЛЗИ:

– Помагат срещу депресия
– Учат ни да сме толерантни
– Намаляват агресията
– Повишават самочувствието

Забавни домашни животни. ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *