Ако спим на светло, напълняваме по- лесно

Британско проучване, проведено сред 113.000 жени, разкрива, че излагането на светлина, докато спим, увеличава риска от напълняване. Затова, трябва да спим в пълна тъмнина – не само е полезно за здравето, но и за фигурата ни.

sun

ЛИПСАТА НА СВЕТЛИНА ЗАСЯГА МЕТАБОЛИЗМА

Научното изследване е проведено в продължение на 40 години. Излизат наяве доста интересни зависимости.

Учените открили доста важни неща около въздействието на светлината върху метаболизма. Все още не е ясно защо метаболизмът се оказва засегнат от липсата на тъмнина, но изследването продължава. Въпреки това, лекарите ни съветват да спим в добре затъмнена стая.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО И ЛЕСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Тъмнината не само ни предпазва от напълняване, но и ни помага да заспим по- лесно. Трябва да внимаване обаче, ако имаме разстройство на съня.

san

Преди да отидете да ви предпишат сънотворни, опитайте с различни природни средства.

Както знаем, сънят е изключително важен за здравето ни. Той ни помага да се възстановим и да се заредим с енергия за следващия ден. Докато спим, в тялото ни протичат изключително важни процеси, които се нуждаят от това да сме в пълен покой, за да се случат правилно. Препоръчително е да спим не по- малко от 6 часа. Идеалният вариант е 8 часа.

За да заспим бързо, трябва стаята да е възможно най- тъмна. Да сме изключили всички електроуреди, също и мобилния телефон поне 30 минути преди да си легнем. Проветрете добре стаята преди сън – чистият въздух също улеснява заспиването.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *