7 Акупресура техники срещу болки и страдания

Използвайте това кратко ръководство за автоакупресура. С негова помощ ще намалите симптомите при главоболие, махмурлук, менструални спазми и други страдания. Помага и за облекчаване на стреса.

акупресура

Акупресура е техника за самолечение, чрез прилагане на натиск върху определени точки по тялото. Според експертите помага за облекчаване на редица неприятни състояния. Теорията зад нея гласи, че всеки човек има своя вътрешна енергия „Чи” и когато Чи бъде блокирана, настъпва някой от неприятните симптоми. Чрез дозиран натиск енергията се освобождава и дискомфортът изчезва безследно. Също така акупресура предизвиква освобождаването на ендорфини, неврохимикалите правещи ни щастливи.

Колко сила да се прилага при терапия и колко дълго да продължава, зависи от нивото на болката. Ако неприятното чувство е много силно, започнете с лек натиск и постепенно увеличавайте, докато почувствате облекчение.

Гадене

„Защипете” китката с два пръста и натиснете върху сухожилията с този, който попада във вътрешната част.

Болки в долната част на гърба

Намерете гънката на задната част от коляното и натиснете в центъра.

Безсъние

Следва да окажете натиск в центъра между веждите, на мястото наречено „yintang” (там, където свършва носът и започва челото). Спомага за релаксация и така помага да заспите.

Синуси

Натиснете гънката на бузата, която стои точно до носа.

Утежняване на рамената

Извийте пръстите (палец, показалец, среден и безимен) на ръцете и ги поставете на върха на раменете. Първо от едната страна натиснете точките намиращи се над горната част на плешката, след това направете същото и отпред.

Менструални спазми

Сложете пръстите малко встрани от средната линия на сакрума (кръстцовата кост), който се намира между лумбалните прежлени и опашната кост. Натиснете. Това ще отпусне матката.

Махмурлук

Вдигнете едната си ръка с опакото нагоре. Поставете палеца на другата там, където се съединяват нейния палец и показалец. Натиснете и задръжте около две минути. Ако не помогне от първия път, просто натиснете по – силно.

Акупресура при безсъние:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *