6 начина да се чувствате щастливи

Как да оправиш настроението си за нула време

урок по щастие

Поведенческите реакции на хората около нас понякога могат да ни изненадат страшно много. Всички ние сме виждали личности, които твърдят, че не искат да се чувстват щастливи и им е добре, когато ги стяга сърцето. Не се поддавайте на подобни настроения и се възползвайте от следващите 6 съвета за безоблачно щастие. Те ще ви помогнат да преодолеете трудните моменти и да излезете сух от водата.

Обадете се на приятел

Най – голямата разлика между хомо сапиенс и останалите бозайници е интелекта, който ни позволява да изграждаме задълбочени взаимоотношения с околните. Когато ви е криво просто се обадете на приятел и споделете какво ви тормози. Някоя случайно казана дума може да ви извади от трапа и да ви помогне да намерите лесно решение.

Казвайте „Благодаря”

Изследванията показват, че дори мисълта за нещо, за което сме благодарни, може да ни достави радост. Освен това доброто отношение към останалите отваря и тях самите да бъдат по – внимателни към вас. Например, можете да изгладите обтегнатите отношения със съпруга си като кажете: „Благодаря, че изхвърли боклука вместо мен. Знаеш, колко мразя това”.

Разходка навън

Да бъдеш сред природата или просто да гледаш някоя хубава пейзажна снимка, може да намали стресовите нива в пъти. Когато сте изнервени намерете начин да си спретнете приятна разходка сред зелени площи и / или в близост до вода, за да изпомпите болката навън.

Дишайте дълбоко

Един от любимите трикове на експертите срещу нервното напрежение е дълбокото вдишване. С негова помощ се активира блуждаещият нерв, който създава чувство за благополучие. Вдишайте в продължение на четири секунди, задръжте във вас за 1 секунда и след това издишайте докрай. Повторете процеса десет пъти.

Яжте повече полезни мазнини и избягвайте вредните

Транс мазнините могат да предизвикат чувство на агресия свръх възбуда (олио, колбаси, маргарин), но Омега-3 мастните киселини (риба, орехи, зеле) правят точно обратното – увеличават спокойствието и ви правят щастливи.

Слушайте музика

И досега е загадка за съвременната наука как музиката влияе върху психиката. Но е неоспорим факт, че една хубава песен може да ви успокои колкото и да сте разтревожени / раздразнени. Но – каква музика да слушам? Ами тази, която ще ви накара да се чувствате щастливи.

http://www.youtube.com/watch?v=yZf-5MMVO_8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *