6 малки тайни на успелите жени

В последните години се засилва тенденцията жени да заемат отговорни постове на всички нива в частния бизнес и държавните институции по целия свят. Този факт ни кара да обръщаме все по – голямо внимание на женския фактор и да осъзнаем (колкото и да не им се иска на мъжете), че вече не е нужно да носиш раиран костюм, за да си добър мениджър. Все пак всяка успяла бизнес дама има своите тайни, ето които шестте най – често срещани.

тайната на успелите жени

Повече предпазливост и по – малко грешки

За разлика от мъжете, дамите принципно са по – предпазливи, не толкова агресивни и настъпателни. Това им позволява да заемат позиция на изчакване преди вземане на решение и следователно да изработят удачна стратегия. Изводът за всички тук е, че просто трябва да бъдем учтиви и да не прибързваме.

Усещане за жена

Отдавна е доказано, че един мъж е в пъти по – склонен да направи някаква отстъпка (търговска например) на добре изглеждаща и приветлива жена, отколкото на бизнес партньор от собствения си пол. В определени случаи това предразполага за постигане на невероятни резултати и успешно развитие.

Не се страхуват от провал

При дамите егото на силния е доста слабо и поради тази причина те не се страхуват толкова много от провал в начинанията си. Това им позволява да предприемат повече рисковани маневри и да опитват да свършат повече неща. А успешната кариера в повечето случаи зависи от приемането на умерен риск – за себе си и за работата.

По – добра фирмена култура

Жените – мениджъри имат много повече желание да работят за сплотяване на колектива. Например повечето от тях са склонни да организират често фирмени партита и обучения, чиято единствена цел е изграждането на качествени взаимоотношения между служителите.

Показват добрата си страна

Представителките на нежния пол имат една черта, която съвсем не е характерна за мъжете – състраданието. Много директори са в състояние да уволнят дадена служителка само защото е забременяла, без да се интересуват от личния й живот. Добрите жени – ръководители са в пъти по – благоразположени към личните проблеми на подчинените си и в повечето случаи поне се опитват да помогнат.

Тренират редовно

Жените – директори почти винаги намират време, за да се погрижат за външния си вид. Това включва фитнес тренировки, посещения в салона за разкрасяване. А това също е от голямо значение, защото принципно хората не обичат да гледат чак толкова какво се крие под повърхността и понякога уважават някой само заради външния му вид.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *