5 съвета за намаляване стреса от тренировка

Независимо дали сте начинаещ или опитен атлет, тези съвети ще ви помогнат да тренирате по – добре

фитнес стрес

Опознайте фитнес салона / трасето за бягане

Ако е нужно отделете два – три часа за цялостно и задълбочено проучване на залата за фитнес която посещавате и / или трасето по което бягате. Въпреки че този съвет може да ви звучи малко странно, в никакъв случай не пропускайте да го изпълните. Доброто познаване на обстановката ще ви помогне да се подготвите психически и да изградите добра стратегия. Спомнете си, че професионалните спортисти почти винаги отиват няколко дни преди старта на състезанието, именно за да опознаят пистата.

Планирайте облеклото

Да подготвите предварително дрехите си за тренировка също е друг важен аспект, който може да ви осигури допълнителен комфорт. Представете си, че забързани и изморени от работа забравите гуменките за фитнес – ще трябва да се връщате до дома, защото престоят в салона със зимните ботуши съвсем няма да ви е приятен.

Помислете за храната

Понякога човек се заплесва и по инерция изяжда пет – шест дебели филии точно преди фитнес. Коремът натежава, очите започват да се затварят и от тренировката в крайна сметка не излиза нищо. Просто запомнете, че последното хранене следва да е около 60 – 90 минути преди упражнения.

Отидете навреме

Ако тренирате с група, закъснението съвсем не е най – доброто нещо, което можете да направите, защото разстройвате дисциплината и концентрацията на останалите. Треньорите от своя страна също не обичат закъсняващите и преди години сурово наказваха всяко такова провинение. Ако закъснееш с 5 минути – правиш 300 лицеви опори (по 1 за всяка секунда). Сега никой няма да ви наказва, но все пак бъдете на място поне 10 мин. по – рано.

Отпуснете се

Изключително важно е да приемате тренировката като нещо желано, а не като наказание за някакво си провинение (например: днес ще тренирам, защото вчера преядох). Когато гледате позитивно на фитнес заниманията ще постигнете много по – добри резултати и определено ще се чувствате щастливи.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *