5 причини да изхвърлиш старите тигани

Предизвикват затлъстяване

тефлон

Наскоро датски учени направиха страшно откритие: В незалепващото покритие има химикали, които могат да повлияят развитието на децата ви. По време на проучването бяха изследвани бременни жени, чиито деца бяха наблюдавани в продължение на 10 години. Оказа се, че децата на майките използвали стари съдове за готвене по време на бременността, имат необичайно високи нива на инсулин, което е един от основните фактори за наличие на наднормено тегло.

Хвърлят детските липиди в паника

Дори да готвите само здравословна храна в старите незалепващи тенджери и тигани, химическото покритие може да насърчи концентрацията на вреден холестерол при децата. Проучване от 2010-а доказа това.

Холестеролът на възрастните също е застрашен

Въпреки че младите хора са по – податливи на влиянието на химическите вещества, при възрастните също може да се регистрират високи нива на лошия холестерол, когато са консумирали храна приготвена в съдове с незалепващо покритие.

Предизвикват проблеми с бременността

През 2009 година Университета в Лос Анджелис установи, че високите нива на токсини в жените, може да предизвика проблеми със забременяването. В действителност, ако използват стари съдове за готвене, рискът от безплодие се увеличава с 64 – 154%. Като допълнение учените разкриват, че момчетата родени от натровени майки имат по – нискокачествена сперма, с по – малък брой сперматозоиди.

Могат да убият домашния ви любимец

Според Американската асоциация за защита на животните, незалепващото покритие вреди дори на домашните любимци, особено на птиците. Докато готвите съдовете биха могли да разпръскват във въздуха потенциални отрови като тефлон например и така да предизвикате смъртта на любимото си папагалче.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *