5 популярни фитнес лъжи

Не вярвайте на тези фитнес заблуди!

фитнес мания

Не е нужно да си силен, за да имаш големи мускули

Една от най – големите заблуди, битуващи сред мързеливите фитнес дейци. За да направиш големи мускули не само трябва да си силен, но и непрекъснато да работиш за увеличаване на възможностите си. Истината е, че не съществува нито един професионален културист, който не е достатъчно як, за да пребори мечка – стръвница с голи ръце.

Може да станете огромен като професионален културист без стероиди

Абсолютна глупост. Не е важно в какво вярвате и колко много работите за големи мускули, това просто не може да се случи. Всъщност може, но ще ви трябват между 20 и 40 години, както и много, наистина много повече пари. Все пак не трябва да забравяме, че човешката физика (а и психика) имат определени възможности, които не можеш да надскачаш всеки ден. А тялото няма възможност да се разширява до безкрай, без да му се подаде нещо „извънгабаритно”.

За да постигнеш напредък е нужно да тренираш по 8 часа на ден

Професионалистите са категорични, че средната продължителност на една тренировка не следва да надвишава 60 минути. Да се мъчите под щангите в продължение на часове в 99% от случаите е безсмислено, а в този конкретен случай качеството е 100 пъти по – важно от количеството. Тоест, изпълнявайте правилните упражнения по правилния начин, осигурявайте достатъчно почивка между сериите и възможност за възстановяване след като излезете от залата. При всички случаи, не е препоръчително заниманието да надвишава 75 минути.

Трябва да плюскате до припадък

Освен ако не сте с поднормено тегло, интензивно покачване на мускулна маса може да очаквате само през първата година от старта на тренировките. Ако изпълнявате правилно упражненията и се храните както трябва, нормално е да покачите до 10 кг. С всяка следваща година темповете падат средно на около 50% и преяждането няма да ви помогне.

Има много атлети които си мислят, че като ядат до припадък ще качат повече мускулна маса. Това нещо няма как да се случи, най – много да си докарате сериозно затлъстяване и болки в костите. Запомнете – безумните и агресивни обеми са ненужни, ще доведат единствено до бързо натрупване на мазнини.

За да станеш голям трябва сляпо да следваш фитнес програмите на професионалистите

В това нещо практически няма никакъв смисъл. Първо на първо, всеки човек има различна физика и особености. Ако при един дадено нещо работи безотказно, то при вас може да предизвика негативен резултат. Второто важно нещо е, че програмите и храните се променят през годините, създават се нови машини и цикли, които променят ситуацията из основи.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *