4 начина да победиш болката при раздяла

Изключително трудно е да превъзмогнеш раздялата с любимия човек, с когото сте делили живота през последните години. Много хора в такива моменти са изправени на ръба и нищо на този свят не е в състояние да ги извади от черната яма на депресията. Но все пак съществуват няколко безопасни метода да се измъкнете и да се почувствате отново живи.

любов

Ангажирайте ума

Едно от най – сигурните средства против любовна мъка е да си намерите някакво поглъщащо вниманието занимание / хоби. Отдайте се на любимата си страст: рисуване, пеене, композиране, спорт или каквото и да било. Само не оставайте безучастни и безволеви като мекотело. Между другото, от колко време се каните да направите нова скулптура?

Животните

Да имаш домашен любимец е огромна отговорност, но и огромна радост. Достатъчно е да видите безусловната любов, която кучето ви изпитва към вас, за да забравите всички неприятности на този свят. Та то не иска нищо друго, освен да го погалите и да си поиграете поне 5 минути. Психолозите са категорични, че общуването с животни има огромен терапевтичен ефект за нараненото сърце.

Ударете щангите

Експертите са категорични, че най – силното оръжие срещу раздялата е физическата активност. На този свят не съществува по – добро лекарство срещу стрес от тренировката, независимо каква е тя: вдигане на тежести, борба, бокс или йога. Съсредоточете се върху нещо продуктивно, а не деструктивно.

Излез навън

Нека раздялата да не попречи по никакъв начин на отношението ви към околния свят. Ако се затворите сами между четири стени няма да постигнете нищо друго, освен да се самоизмъчвате, останали насаме с мислите. Излезте на разходка, срещайте се с ведри и усмихнати хора, възстановете чувството за вътрешен баланс. Дори само няколко часа навън ще ви помогнат да се чувствате в пъти по – добре.

Бонус: Какво не трябва да правиш от любовна мъка

Изключително груба грешка е да се опитвате да удавите болката от раздялата в алкохол, дрога или разврат. Такова поведение няма да ви спаси, но за сметка на това може да предизвика потресаващи промени в живота ви. Някои от които необратими.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *