12-годишната Кристина, спечелила “България търси талант”, ще плати от наградата операцията на учителката си

Победителката в "България търси талант" Кристина Арабаджиева

  12-годишната Кристина Арабаджиева грабна голямата награда от 60 000 шева в „България търси талант“ на финала на надпреварата във вторник, но само няколко часа по-късно реши да дари парите.

 Къдрокосото момиченце се оказа с голямо сърце за своите крехки 12 години. Тя вече е взела решение, че ще даде по-голямата част от парите за своята болна учителка.

 „Искам да й помогна. Преподавателката ми Ро­сица Пейчева трябва бъде оперирана в чужбина, но няма средства. Аз ще й дам парите за лечението“, обя­ви Криси пред близките си веднага след като разбра, че печели във вторник ве­чер. Ангелската й доброта просълзи целия екип на Би Ти Ви. 

Кристина с майка си

„Не знаехме, че така е ре­шила. И нас ни изненада“, казаха родителите, които ще уважат волята на детето си. Росица Пейчева била човекът, открил музикалния талант на надарената асеновградчанка още в детска­та градина. Двете с моми­ченцето са близки още от тогава и до днес препода­вателката развива таланта на детето. Помогнала й и за участието в „България търси талант„, като я подготвила със сложните песни. Затова сега Криси ще върне жеста на даскалицата, като й даде пари за скъпа операция на ставите, която ще бъде из­вършена в елитна клиника в Германия.

  „Г-жа Пейчева има про­блем с краката, трудно под­вижна е. Още когато влязох в предаването, се помолих на Бог да спечеля, за да й дам парички и да се опери­ра. Радвам се, че Господ чу молитвата ми и ще помогна на учителката си отново да ходи. Така двете отново ще се разхождаме в Асеновград край река Чая“, изчурулика Кристина.

 Когато се обадила на Росица Пейчева да й съобщи новината, преподавателка­та избухнала в плач. „Мило дете, недей, това е твоята победа“, нареждала зада­вената от сълзи учителка. Малката Кристина обаче настоявала, че ще даде колкото е необходимо, за да може госпожата да има нова става. Операцията струва 14 000 евро – близо половината от наградата. 

„Това добро дете ни даде невероятен урок и надежда, че не всичко сред младите е загубено“, коментираха изумени хора от екипа на „България търси талант“.

  

Метин Енимехмедов

 Метин рева, че не победи

 Победителят в танцувалното шоу на Слави Трифонов „Танцувай с мен“ Метин Енимехмедов беше разочарован и плака на финала на „България търси талант“. Младежът бе сигу­рен, че няма конкуренция в шоуто. Талантливият тан­цьор не скри разочарованието си, че му измъкнаха победата под носа.

 „За първи път съжаля­вам, че не съм жури на „България търси талант“, заяви Маги Халваджиян ден след като бургазлия­та взриви публиката с из­пълнението си на сцената. Брилянтният му танц „Ма­гическа феерия“ накара продуцентът да се ядосва, че не е изгледал лично представянето на Метин на живо, намеквайки, че именно той е неговият лю­бимец. Останалите члено­ве на журито – Хилда Казасян и Любен Дилов-син, също били доста впечатле­ни от изпълнението му. До финала и журито, и пуб­ликата определяха Метин като „нечовек“ и „талант на световно ниво“ заради уменията, които демон­стрира на сцената.

  

Виктория Цанкова

 Виктория припадна от вълнение

 Емоциите на финала на „България търси талант“ дойдо­ха в повече за десетгодишната Виктория Цанкова. Моми­ченцето от Варна толкова се вълнуваше на сцената, че през цялото време трепереше като лист.                     

 Секунди след като името на победителката Кристи­на Арабаджиева беше обявено, гласовитото варненче избухна в сълзи, задето не е на първо място. След финалните надписи на шоуто Виктория се втурна към очакващата я зад кулисите майка и буквално се строполи в ръцете й. Третокласничката беше толкова развълнувана, че не можеше да каже нищо. Чак след половин час детето все пак успя да се окопити и насър­чавано от родителката си, дори отиде да поздрави офи­циално две години по-голямата победителка Кристина.

 

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *