Япония се скара с Франция заради тв. скеч за Фукушима!

Фукушима-1

След като влязоха във водна битка с Китай, сега японците са на път да си развалят отношенията и с Франция.

Главният секретар на кабинета на министрите на Япония Осаму Фудзимура, описа като гнусна, престъпна и неподходяща шега с катастрофата миналата година на атомната електроцентрала „Фукушима-1“, кадрите, които бяха пуснати по един от френските телевизионни канали.

Всъщност по канал  „Франс-2“ показаха на живо скеч на вратаря на националния отбор на Япония Ейджи Кавашима с четири ръце. Тази аномалия бе представена в студиото като „ефектът на Фукушима „.

Ейджи Кавашима

Шоуто беше пуснато,  след като японския отбор победи с 1:0 в приятелски мач гарнитурата на Франция. Снимката с вратаря предизвика страшен смях и силни аплодисменти в студиото.

Веднага след предаването, японското посолство реагирало, като са  изпратили в телевизия Франс-2 протестна нота, в която се казва, че шегата „обижда чувствата на хората, засегнати от аварията и пречи на възстановителните работи във“ Фукушима-1 „.

Да си припомним, че аварията в атомната електроцентрала „Фукушима-1“  стана на 11 март 2011 г. в резултат на земетресението в Япония и последвалото цунами.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/xJTBUTb5Qw4

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *