Ябълките са едни от най-ефикасните „чистачи“ на токсините

  Билки и ориз помагат на тялото ни да изхвърли вредните токсини. Натрупването на отрови в организма води до сериозни заболявания като рак на дебелото черво, нарушения в сърдечно-съдовата система и цироза.

Ябълките са едни от най-ефикасните „чистачи“. Те съдържат големи количества флавоноиди и терпеноиди. Тези антиоксиданти поддържат нормалната структура на клетките, като унищожават токсичните елементи, фибрите в плода пък и пречистват стомашно-чревния тракт, най-вече дебелото черво.

Цитрусовите плодове предпазват мембраните на клетките от увреждане. Освен това те възстановяват баланса на полезните бактерии в червата.

Суровите зеленчуци са невероятни катализатори. При тяхното разграждане в организма се отделят сулфурофани. Именно тези елементи унищожават токсините и стимулират перисталтиката.

Много ефикасни са кафявият ориз и чесънът. Витамините ВЗ и В6,

Куркума

мастните киселини и фибрите в ориза стимулират правилното функциониране на червата и ускоряват процеса на изхвърлянето на отровите. Чесънът е известен с лечебните си свойства. Той не само унищожава вредните вещества, но стимулира и сърдечната дейност. Като допълнение предпазва и от бактериални инфекции, имащи вероятност да възникнат вследствие от повишеното ниво на токсините в организма.

Освен че придава елегантен привкус на ястията, използването на куркумата е един от най-добрите методи за пречистване на черния и белите дробове. Тя разгражда не само натрупалите се отрови в организма, но и тези които вдишваме отвън като замърсения въздух и цигарения дим.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *