Шумният секс на мухите ги прави уязвими към прилепите!

мухи в любовна прегръдка

Мухите може и да не крещят в екстаз по време на секс, но вдигат достатъчно шум със своите крила. А сега учените са открили, че тези шумове от съвкуплението им се чуват от гладните прилепи. 

В резултат те хапват двойна порция мухи. Проучване показва, че прилепите не забелязват мухите докато се разхождат по тавана, но има нещо в процеса на чифтосване, което прави мухите уязвими. Проучването проследило 9000 мухи в продължение на 4 години. Учените установили, че при секс женската муха разтваря криле а мъжката трепти върху нея и именно това трептене е

прилеп

отговорно за звуците, които привличат прилепите. Резултатите показват, че 26 % от двойките мухи, правещи секс били атакувани от прилепите и повече от половината от тях изядени. За да са сигурни, че именно звука от секса на мухите привлича прилепите, учените поставили две дойки мъртви мухи в секс поза на таван. Тъй като тези две двойки заедно заемат по-голяма площ за отразяване на звука,  учените се чудели дали усилването  е това, което привлича прилепите. Но прилепите никога не атакували мъртви мухи, само когато учените с микрофони наподобявали сексуалния шум, тогава и прилепите се опитвали да нападнат мухите.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/v2gts596Sks

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *