Чудо на медицината: Хапче за сън събуди мъж след 7 години в кома!

Стилнокс

Мъж от Южна Африка, който бил в кома 7 години се събудил, след като му дали хапче за сън.

Аянда Нкинана от Йоханесбург претърпял катастрофа и останал със сериозни мозъчни наранявания през 2005 година. Лекарите били убедени, че той няма да може да се възстанови. Но съпругата му, Номфундо прочела наскоро във вестник, че други пациенти с продължителна кома са се събуждали, след като им е било давано лекарството „Стилнокс“.

Тя настояла на съпруга й да му бъде дадено хапчето и само след 5 дни г-н Нкинана се събудил и дори могъл да говори. Той разпознал роднини, включително и сина си Аявуя и могъл да си спомни разговори отпреди катастрофата. Съпругата му признава, че това бил най-щастливият ден в живота й. Въпреки, че човекът не може да проведе нормален разговор, той може да казва някои думи и да използва жестове. Неговият лекар не е съвсем убеден, че Стилнокс може да събужда пациенти от комата.

човек се буди след девет години кома

Това не е първият случай, в който лекарството буди пациенти от кома. Миналия декември Сам Годард, на 23 години получил множество инсулти и изпаднал в кома. Случило му се, докато играел футбол. Вследствие изпаднал в кома и лекарите предупредили семейството, че няма да може да ходи, говори, разпознава хората и че ще ослепее. 45 дни по-късно, той се събудил и започнал да се подобрява бавно, след като му дали Стилнокс.

Медикаментът е познат и като Амбиен, и се предписва за лечение на безсъние. Той съдържа Золпидем, който увеличава кръвния приток в мозъка, особено в центровете за разбиране на езика. В момента се правят изследвания за връзката между рехабилитацията след инсулт и Стилнокс.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/nDaGr4y6AMs

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *