Цецка Цачева прати сина си в САЩ на конкурс за млади учени!

Цецка Цанева

  На 11 май, събота, в деня за размисъл, малко след 5 сутринта Цецка Цачева и съпругът й се появиха на аерогара „София“. Двамата се суетяха притеснени и въобще не обърнаха внимание на вперените в тях погледи на чакащите пътници. Цецка и мъжът й бяха заети с друго. Трябваше да чекират багажа на 17-годишния си син Румен и да се информират за полета, с който той щеше да замине за САЩ.

Мечтата на Румен е да постигне успехите на идола си Марк Зукърбюрг

За разлика от родителите си, Румен бе абсолютно спокоен. С раница на гръб той седна и търпеливо зачака да настъпи часът,

в който щеше да се отправи към дългоочакваното си пътешествие.

Румен и още двама негови връстници заминават за САЩ, за да представят родината ни на конкурса за учени Intel ISEF. Той ще се проведе след броени дни във Финикс, Аризона. Мястото си в американския конкурс Румен, който е възпитаник на столичната математическа гимназия, спечелил с проекта си „Пораждащи функции и комбинаторни постановки“. С него той се явил през септември на Панаира на знанието и иновациите. Румен бил сред тримата финалисти, които получили възможността да участват в конкурса за млади учени в САЩ. Наследникът на леля Цецка мечтае не само да получи добро образование в чужбина, но и да последва успеха на своя идол Марк Зукърбърг, основателя на социалната мрежа „Фейсбук“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *