Цветан Цветанов плагиатства от американския президент Обама

Цветан Цветанов

„България може!“ С този гръмък призив ГЕРБ мотиви­ра гласопода­вателите си да участват на евроизборите на 7 юни 2009 го­дина. Мотото на партията беше гордо произне­сено на прес­конференция на 29 април 2009 година.

 „Това е при­зив към всички български граж­дани. България може да усвоя­ва европейски фондове, Бъл­гария може да се бори с коруп­цията, България може да строи магистрали и всичко, което, за съжаление, това правителство не можа да напра­ви“, заяви авто­ритетно на прес­конференция то­гавашният пред­седател на партията Цветан Цветанов.

 Българи, жи­веещи отвъд океана, гледаха с насмешка на красивите думи

изречени от бъ­дещия шеф на МВР. Не защо­то са предвиж­дали доколко ще се изпълнят помпозните обе­щания. А защото вече ги бяха чу­вали. И то в речи на Барак Обама. „Да, ние мо­жем да си изво­юваме справедливост и равен­ство.  Да,   ние можем да си извоюваме справедливост и равенство. Да ние можем да дадем на всички възможвности за развитие. Да ние можем да из­лекуваме тази нация. Да, ние можем да напра­вим света по-до­бър. Да, ние мо­жем“.

Барак Обама

  Това е само малка част от речта на Барак Обама, произнесена в Ню Хемпшир на 10 януари 2008 г. по  време на президентската надпревара. Мно­гократното повтаря­не на фразата с ключовата дума се превръща в запазена марка на президент­ската  кампания на бъдещия ли­дер на Щатите. Още повече, той е използвал съ­щия слоган за кампанията си като кандидат за сенатор от Чика­го, Илинойс, още през 2004 годи­на. На практика благодарение на Обама „можене­то“ е издигнато в култ и става ос­новен мотив във всичките му кам­пании.

 Химнът на управляващите също менте

  Музикални специалисти са категорични, че химнът на ГЕРБ, изпят от любимеца на МВР шефовете Веселин Маринов по музика на Митко Щерев, наподобява поразително Panis Angelicus („Хляб ангелски“) на Цезар Франк. Авторът е починал през далечната 1890 г., което означава, че авторските му права са изтекли 70 години след смъртта му и никой на никого нищо не дължи.

 „Какво стана тук с авторското право?! Редно ли е сега именно ГЕРБ, които ползват крадена му­зика за химна си, да скачат срещу потребителите, защото теглели музика от торенти?“, гневяха се интернет потребители по време на разразилия се спор за подписването на споразумението АСТА.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *