Цветан Цветанов влязъл във ВИФ без кандидатстудентски изпити

Цветан Цветанов

  Единственият изпит с глава, който е държал вицепремиерът Цветан Цветанов, е челна стойка, доказва разследване. Днешният силов министър е влязъл по втория начин в бившия ВИФ „Георги Димитров“, носещ днес името Национална спортна академия.

Роденият през 1965 година студент се е уредил да следва, без да се явява на кандидатстудентски изпити като своите набори. Бившите служби са дали рамо на сина на един от шофьорите в МВР да попадне в академията с бележка-искане от община Кирково, Кърджалийско. Чрез тази бележка Цветан Цветанов влиза без изпит във ВИФ, но се задължава впоследствие да отиде на работа в общината като учител по физическо.

По старите социалистически закони подобна гимнастика беше законна и тя даваше предимство на деца с по-скромни възможности, но с желание да учат и после да работят в слаборазвитите региони. По този параграф висше образование получава и Цветанов. Бъдещият втори човек в правителството на ГЕРБ още от онова време е тарикат момче и ловко се измъква от примката на община Кирково, като започва работа в МВР. Така задължението да преподава физическо в Кърджалийско отпада, а родната милиция се сдобива с ценен кадър.

След падането на стария режим амбициозният Цецо подава документи и записва 2-годишен курс към Института за следдипломна квалификация към УНСС.

След края на периода му е издаден сертификат за завършен курс по право, в който пише, че е юрист с „ограничена правоспособност“. Това обаче не попречи на Цветанов да се самопредставя като магистър по право. Този фалшив образ се допълва и от медийните му натегачи, които са негови интелектуални събратя.

Като възпитаник на школата „Чавдар“, Цветанов не е учил в детайли следните предмети: география, история, биология, химия, физика, етика, морал и психология. Всички тези специалности са минали през главата му факултативно, защото такава е програмата в спортната школа. Освен гимнастика, плуване, бягане и скачане Цветанов е учил само български и математика, припомнят запознати с учебните планове през онези години.

Всички тези неща днес сериозно се отразяват върху поведението, речника и общата култура на вицепремиера, ужасени са граждани, които отблизо наблюдават изявите на Цветанов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Цветан Цветанов влязъл във ВИФ без кандидатстудентски изпити"

  1. SeoKungFu   31.01.2013 at 20:19

    Да му се издрискам на челценцето тогаз !

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *