Цветан Цветанов арестува и репресира основен свидетел срещу банкерката Петя Славова

Петя Славова

Бившият счетоводител на „Инвестбанк“ Петър Маринов, който направи скандални разкрития за източване на сметки от трезора на Петя Славова,   е арестуван в понеделник, 9 април. Формалната причина за 72-часовия арест на лицето е „обсебване” на чужд автомобил“. Постановлението е подписано от прокурор Нели Владимирова от Софийската районна прокуратура.

Въпросният чужд автомобил е лизингов мерцедес, който Петър Маринов ползвал като служител в банката. На 30 септември 2009 г. той предал колата по нареждане на Петя Славова на изпратен от нея човек. Три години по-късно счетоводителят подписва и договор, според който е предал колата на Стефан Стоянов.

Кой е владеел коклата през изминалата години, не е ясно, но това със сигурност не е Петър Маринов.

Договорът със Стефан Стоянов е подписан на 3 февруари 2011 г. Обвинението срещу Петър Маринов е, че е обсебил колата от 28 февруари 2011 г. до 23 март 2011 г.

 

Цветан Цветанов

  Арестът на Маринов идва, след като през последния месец буквално всеки ден той дава показания пред следователи и магистрати за корупцията в „Инвестбанк„, обясняват юристи. Затова няма логика той да бъде задържан, за да не се укрие от правосъдието или да попречи на разследването. По-скоро арестът затваря устата на свидетел, който знае подробности за източването на стотици хиляди левове от сметки на клиенти, поверили парите си на „Инвестбанк“. Петър Маринов е отлично информиран и за даването на рушвети на от властта, наясно е и с много други корупционни практики в трезора на Петя Славова. В интервюта Петър Маринов разкри и ролята в тези схеми на основния свидетел по делото „Октопод“ Георги Цветанов. Обясни, че Цветанов е назначен в банката с протекцията на видната гербаджийка Менда Стоянова. След това точно той въвел практиката да се привличат общински и държавни структури и администрации като клиенти на „Инвестбанк“ с нерегламентирани, но много щедри комисионни за шефовете им.

Бившият счетоводител Петър Маринрв разкри и източване на пари от европроекти за транспорта в община Пловдив, извършени отново чрез банката.

Петър Маринов

  Маринов напуска трезора през 2009 г. Тогава е отвлечен от охраната на Петя Славова и задържан принудително в неин хотел. Затворен в една стая, той е каран да подписва документи. За всичко това пише сигнал до ГДБОП. Резултатът е обиск в собствения му дом. „Сестра ми беше заплашена от Васил Петев, бившия началник на „Ипон“, който сега е шеф на охраната на Петя Славова“, разкри Петър Маринов.

Той е категоричен, че чадърът над банкерката е опънат от вътрешния министър Цветан Цветанов и зам.-градския прокурор Роман Василев. „След облека в моя дом през януари 2011 г. Жоро Цветанов ми разказа на кого е платено, за да се извърши – обясни в интервю Петър Маринов. – Обискът беше провокиран от Петя Славова, за да се унищожат, за да няма доказателства.

Той казваше, че с част от комисионите, които е получавал, са се разплащали и със зам.-градския прокурор Роман Василев. Той беше на почивка преди година в апартамента на Петя Славова в Дубай“. Последвали събития потвърдиха думите на счетоводителя. Например оказа се, че трагикомичното посещение на правителствената делегация в Катар е минало.

Тя се възползвала от случая да се долепи плътно да вътрешния, министър Цветанов. „Гукаха си през цялото време“, разкриват от делегацията.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Цветан Цветанов арестува и репресира основен свидетел срещу банкерката Петя Славова"

  1. алеь   21.04.2012 at 7:43

    Свидетелче, изглеждаш ми доста криминален тип. Не съм аз, тоя който да го каже, но нека съда да прецени кой крив, кой прав…

    Отговор
  2. Bate koce   28.09.2012 at 19:35

    Petia Slavova,ne znae kakva lisica si e vkarala v bankata !Gorko Cvetanov taka ia manipolira i krade !Alchnoto bankerche shte ia dokara do proseshka toiaga.Tozi pat popadna na visoka klasa igrach.No taka i se pada.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *