Хитът “Панаири” възкръсна в нова версия от Росица Ганева

Тончо Русев не скри огорчението си от тежкия характер на Лили Иванова

  Хит №1 на естрадата на всички времена “Панаири”, вече се пее не от Лили Иванова, а от друга изпълнителка. Росица Ганева ще изпълнява шлагера в националното турне с песните на Тончо Русев. Това е новина №1 от света на българската естрада. Шлагерът, създаден през 1973 г. от тандема Русев -Дамян Дамянов, и изпят от Лили Иванова, възкръсва в нова версия.

Концертната обиколка стартира в летните театри на Добрич (4 юли), Варна (5 юли), Бургас (7 юли), родния град на маестрото. Очаква се Тончо Русев да се появи сред съгражданите бургазлии, които вече изкупуват билетите на цени народни – по 8 и 10 лв. Събитието е първото по рода си мащабно турне на естрадни легенди. Досега звезди от „А“-групата на естрадата са се събирали само в столицата за епизодични прояби.

Росица Ганева

В спектакъла участват все изпълнители, които публиката е зажадняла да чуе, уверяват организаторите. Знакови за българската естрада песни ще изпълнят: Панайот Панайотов, Силвия Кацарова, Христо Кидиков, Стефка Берова, Роси Кирилова, Петя Буюклиева. До един изпълнителите са подготвили съвременни аранжименти на старите си хитове, за да не звучат ретро.

Никой обаче не крие, че именно носталгията по мелодичната песен, която днес тенденциозно е отстранена и от „БГ радио“, и от „Хоризонт“, е залогът за големия успех на турнето.

Най-голямата изненада в него ще поднесе Росица Ганева, която няма свой тотален хит от Тончо Русев, затова пък получава шанса да направи „Панаири“ и „Зимна ваканция“ (титулярната изпълнителка Росица Борджиева ще се завърне окончателно на българска сцена от есента и все още е в Италия).

Лили Иванова заби нож в гърба на шлагерния изпълнител

Тончо Русев не е забранявал изрично на Лили Иванова да му пее старите хитове, както направиха други композитори, но не е и крил огорчението си от нейния нрав. В своите мемоари Лили му заби нож в гърба с хапливи подмятания, че бил ченге. Шлагермайсторът преглътна обидата и намери сили само да каже, че зачерква Лили Иванова от живота си като приятел. Иванова тутакси спря да пее „Панаири“, които бе възродила за нов живот.

„Незабрава“ – емблематична за покойната Катя Филипова, ще бъде изпята от Панайот Панайотов, издават в аванс организаторите. Стефка Берова няма да остане без партньор за дуетните си песни. Нейният бивш съпруг Йордан Марчинков ще бъде заместен от Христо Кидиков.

Организаторите от „БГ мюзик“ издадоха, че са водили преговори с Марчинков да се върне отново на сцената след 23 години прекъсване. Той изтъкнал, че именно това дълго отсъствие го притеснява дали ще бъде в добре познатата форма.

 

Йорданка Христова

Ретро скандал! Лили не даде големия си хит на Йорданка

„Само аз ще пея „Панаири“ в Япония“, отсича Лили Иванова през 1973 г., когато песента вече добива популярност у нас в нейно изпълнение. Драмата е друга: че от Токио настояват в техния най-престижен поп фестивал да участва другата ни прима, Йорданка Христова. Те я избират, след като месеци по-рано са поискали да получат от България записи на наши изпълнители. Прослушвайки десетки грамофонни плочи, организаторите се спират на Йорданка. От песните пък най-много им допада мелодията на „Панаири“.

Умуване, усукване и… Христова изобщо не разбира за поканата от Япония. Трябва да минат близо 20 години, за да научи, че й е отнет шанс за международна изява. На нейно място заминава Лили, която по тоя въпрос не казва и дума в книгата си.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *