Хакери откраднаха неиздавани песни на Майкъл Джексън

Майкъл Джексън

Хакери откраднаха целия музикален архив на супер звездата Майкъл Джексън от сървърите на Сони мюзик. С това те нанесоха второ кибер поражение на звукозаписната компания, което се оценява от застрахователи на 160 милиона долара.

Сони мюзик претърпя втория си голям пробив в сигурността, почти една година след като хакери за първи път проникнаха в сървърите на холдинга. Сега крадците се прицелиха в архивите на супер звездата Майкъл Джексън и откраднаха неиздавани песни, работни файлове, музикални партитури и аранжименти. Апашите свалили повече от 50 000 файла, на обща стойност 160 милиона долара. От Сони казват, че това е най-голямата кибер атака от съществуването на компанията.

Майкъл Джексън

Новината за пробива дойде точно дванадесет месеца, след като Сони платиха близо 400 милиона долара, за да притежават правата върху песните на Джако през следващите седем години. Контрактът за наследството на популярния певец също така им позволяваше да издадат 10 нови албума, включващи материал от сесиите, записвани при създаването на някои от най-успешните продукции на звездата.

Певецът, който почина през юни 2009 на петдесет годишна възраст, има записани, но неиздадени до момента дуети с артисти като Фреди Меркюри и други от подобна величина.

През април миналата година, хакери преодоляха сигурността в мрежата на Сони Плейстейшън и откраднаха данните на 77 милиона почитатели на играта. Това струваше на компанията 169 милиона долара и сериозно накърни репутацията й. Атаката върху файловете на Джексън била реализирана скоро след това, но системните администратори я открили чак сега.

Smooth Criminal:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *