Фънки с 2 милиона печалба от Роджър Уотърс

Димитър Ковачев - Фънки
Димитър Ковачев – Фънки

  Най-сладките и най-изстрадани 2 милиона лева в кариерата си получи музикалният промоутър Димитър Ковачев – Фънки от участието на Роджър Уотърс у нас. Рекордна печалба са реализирали организаторите от мегашоуто, научихме от достоверни източници.

Пухкавият шоумен бе човекът, докарал световноизвестната звезда за концерта му на стадион „Васил Левски“, но без малко успехът му не се превърна в тотален провал. Причината за това били десетки технически неизправности, заплашващи да провалят мероприятието на годината.

Концертът на Уотърс бе наблюдаван на живо от над 40 000 българи на стадион „Васил Левски“ и само от продажбата на билети промоутърската компания на Фънки „София Мюзик Ентърпрайзис“ успя да спечели близо 5 милиона лева. От тях 1 милион евро бил хонорарът на музиканта, 400 хиляди лева отишли за техническа поддръжка и приблизително същата сума била предвидена за реклама и логистика на събитието.

Лъвският пай от 2 милиона лева останал за Фънки и неговата компания, които организирали събитието. Сумата била в пъти по-голяма от тази, която промоутърът изкарал от участието на Мадона и на практика го обезпечила в близките няколко години. На всичкото отгоре върху оборота от продадените билети държавата не удържа ДДС тъй като това се води културно събитие.

Роджър УотърсХонорарът на Фънки обаче никак не бил лесно изкаран. Буквално часове преди бащата на „Пинк флойд“ да излезе на сцената, брадърът бил изправен пред сериозна криза. Техниците, които поддържали сложната мултимедия на шоуто, така и не успявали да свържат правилно всички монитори и инструменти, а това влудявало британския музикант до крайност. Роджър Уотърс дори заплашил Фънки и екипа му, че ако не отстранят всички неизправности, той няма да се появи пред българската публика и събитието отпада. Звездата бил бесен по време на саундчека и крещял, че подобна немарливост не е виждал никъде по света.

За щастие в последния момент мултимедията била нагласена и концертът се състоял. При това – с феноменален успех! Потресен от непрофесионализма на българите обаче, Уотърс отказал всякакъв контакт с тях.

Музикантът не допуснал никой от свръзката си на родна земя в гримьорната си и дори отпратил Фънки, който си направил устата да позират прегърнати за снимка и да получи автограф. Часове след шоуто Роджър си заминал разгневен, издават източници.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *