Учените намериха загадъчна машина на 400 милиона години!

Артефакт!

На удивителната находка се натъкнали руски геолози. Намереният артефакт представлява механично устройство, чиято възраст според геолозите е 400 милиона години. Находката е открита на територията на полуостров Камчатка, на разстояние 200 километра от село Тигил, археолозите в Санкт-Петербургския държавен университет първи са се докоснали до странните фосили.

Автентичността на намерения артефакт е сетрифицирана. Както отбелязва и археологът Юри Голубев, учените са страшно изненадани от откритието, което се оказало някакъв механизъм. Дори им е трудно да повярват в това въпреки, че са го изкопали със собствените си ръце.

Вулкана

В интерес на истината, това не е първият подобен сензационен артфакт, доказващ, че в историята на човечеството има много бели петна. Автентичността на датировката е доказана с това, че „машината“ е намерена буквално вкопана и вкаменена в лоното на вулкан. Анализът показал, че устройството се състои от вкаменени метални части, които формират механизъм, подобен на компютър или на часовник. Първоначално останките от праисторическия компютър са били намерени от геолози, които са показали находката на колегите си историци. Археолозите веднага отишли на място и останали изумени от находката. Почни напълно запазени, вкаменени стотици съоръжения, цилиндри и други части от машина.

Камчатка вулканът Шивелуч

Историците веднага с помощта на полицаите взели под защита територията и я засекретили. Целта е да се предпазят находките от иманяри и нездравото любопитство на туристите. Част от находката била изпратена на американски геолози за втора датировка. Геолозите от САЩ провели изследване на машината и потвърдили, че това е механизъм на 400 милиона години.

Този факт  озадачил и американската научна общественост. На никой не му се вярва,  че преди 400 милиона години е имало разумни същества на планетата способни да конструират сложни механизми. По това време Земята е била обитавана предимно от прости форми на живот. Артефактите са се вкаменили в един кратък геоложки и исторически период, учените предполагат, че наводнение или някакво бедствие е заляло  машината с кал и така постепенно съхранявайки се се е вкаменила.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/vf_yiKROke0

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *