Уникум! Магистрала минава през хола на китайско семейство! (снимки)

Как китайците стоят магистрали

На мястото на жилищна сграда в китайския град  Ксяженян по плана на властите, трябвало да мине магистрала. За целта къщата, която виждате на снимката е трябвало да бъде разрушена, но едно семейство, на Ло Баоген и съпругата му не пожелало да остави дома си.

Въпреки предложената от властите в Китай компенсация, в размер на 41 300 долара, за да се премести в града. Процесът се проточил в продължение на четири години.

Накрая губейки търпение, властите спрели да се церемонят и … построили магистралата. Като съборили частично къщата, а по-точно апартаментите на онези семейства, навили се на компенсацията.

Къща посред магистрала

Като оставили апартамента на 67-годишният Ло непокътнат. Факт е, че новият закон в Китай позволява на гражданите да останат в собственият си дом, ако не се съгласят с предложената им компенсация.

Или с обезщетението за преместване, предлагано от страна на властите. Затова, магистралата сега минава буквално през хола на семейство Баоген. Според пресата това не е единствения случай.

По-рано през тази година на семейство Чунцин в Хонг Конг, властите предложили 10 000 долара обезщетение, за да се преместят.

Първоначално хората взели парите, но след това променили решението си и се наложило, тичайки да спасяват домът си. За техен късмет строителите не са имали време да го разрушат.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/LpzOSYe6GcI

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *