Ужас! Вече ядем месо от пластмаса

Изобретиха синтетично месо

Учени успяха да култивират синтетично месо в лабораторни условия, съобщиха медиите от Острова. При създаването на изкуствената мръвка са използвани стволови клетки и до няколко години се очаква внедряването му в масово производство.  

Несъмненият научен успех на професорите обаче, съвсем естествено разбуди духовете. Защитници на естественото хранене започнаха да стягат протест с твърдението, че не искат да ядат пластмаса.

Микробиолозите защитиха своето творение като обясниха, че според техните проучвания новото месо ще е изключително полезно от екологична гледна точка. Производството му в пъти щяло намали вредите, които традиционно фермерите нанасят върху природата и да предизиква с до 96 % по-малко парникови емисии, сравнено с досегашните методи за добив. Освен това, изразходваната енергия щяла да е с около 40 % по-малко, нямало да се налага отглеждането на специални фуражи за животните и драстично щяло да се намали потреблението на вода.

Изобретиха синтетично месо

Само до няколко месеца се очаква появата на първия бургер със синтетично месо. Предполага се, че това ще стане около октомври. Стойността на разработката е 220 000 британски лири. Според специалистите обаче, в близко бъдеще цената ще падне драстично и всеки ще може да си похапва на воля от пластмасовото месо.

Вече започна и битката за търговското име на продукта. Реално погледнато, това е много интересно, защото задачата пред маркетинговите специалисти съвсем не е лека. Това е така, защото към момента повечето хора приемат с недоверие идеята да се хранят с фалшиво месо.

Вече ще гледаме селскостопански животни само на картинка:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *