Трупове на животни осеяха Перник

Трупове на животни в Стара Тева

Пернишката махала “Стара тева” се е покрила с труповете на умрели кучета, котки и кокошки. Според жителите на квартала, той се превърнал в огромно бунище, заради нередовното извозване на боклуците от града, жалват се местните.

Според тях, боклукът не е бил извозван рекордните шест месеца. Контейнерите на перничани били препълнени и те започнали да изхвърлят отпадъците си на импровизирани бунища. Заради това вече има опасност от разпространението на зарази и болести. Една от жителките на квартала се оплаква, че дворът й бил пълен

Жителите на квартала на протест

с трупове на умрели животни, използвана тоалетна хартия и хранителни отпадъци. Кметицата на града Росица Янакиева, се оправда със земетресението. Според нейните думи, фирмите ангажирани с чистотата на Перник били заети да извозват строителните отпадъците от пострадалите сгради. Въпросните отпадъци се били натрупали след голямото земетресение, разтърсило града на 22 май. Госпожа Янакиева каза също така, че и самите жители на квартала са виновни за мръсотията, тъй като чупели стъклата на преминаващите коли за смет.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *