Третокласници намериха 400 лева и ги предадоха на учител

Деца намериха пари и ги предадоха на учител

Третокласници от столичното ОУ „Васил Априлов” намериха 400 лева на улицата и ги предадоха на дежурния учител. Вместо да ги похарчат, децата преценили, че парите не са техни и ако ги задържат, може да ощетят човек в нужда.

Деветгодишният Жоро първи намерил сумата от 100 лева, на път към училище. Малко по  – нататък, неговите приятели Румен и Мартин също забелязали портфейл, в който се оказало, че има 300 лева.

„Парите ги намерих точно ето тука. Както си тръгвах, аз понеже минавам оттука и намерих тези сто лева, те бяха паднали на земята”, разказва развълнувано Жоро. Той се посъветвал с родителите си какво да прави, а те му отговорили сам да избира – да си ги вземе, или да ги върне. Момчето доблестно решило да предаде намереното съкровище, въпреки че с него можел да си купи нов велосипед.

Деца намериха пари и ги предадоха на учител

„Това са много пари. Представих си, че може да са на някой човек просто, който е много притеснен, че си ги е изгубил” – чистосърдечно разказва третокласникът.

Приятелят му Румен също е развълнуван от случката и се гордее с постъпката си.

„Тези триста лева ги намерихме близо до училище, както вървяхме нагоре по улицата. Портмонето имаше едно метално с надпис на английски и слънцето ми блесна и аз, така го забелязах”

Постъпката на децата намери отзвук и сред учителското тяло. Преподавателката в основното училище Таня Нинова похвали децата и заяви, че на света не е най-важно да се изкарват само отлични оценки, а много по-добре е като родители да наблегнем на доброто възпитание. Учителката обещала на юнаците да ги почерпи в сладкарница, когато времето се стопли.

Сред останалите ученици в школото съвсем естествено избухна спор, дали парите е трябвало да се връщат или не. Повечето са категорични, че биха задържали намереното за себе си.

„Ами те не са знаели какво да направят с парите, щот са малки. Не вярвам, че някой над четвърти клас би ги върнал. Първо те са си мой късмет и второ, то няма на кого да ги върна”, спорят разгорещено по – големи момчета.

Виж видео:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Третокласници намериха 400 лева и ги предадоха на учител"

  1. Един Гражданин   11.03.2012 at 12:15

    А какво е станало с тези пари и ако не е открит собственика има къде отиват?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *