Транссексуална лъвица се появи в Окаванго

Транссексуална лъвица

 Казват, че ако върви като патица и квака като патица, вероятно е патица. За съжаление не е така с този лъв. Със своя гръмък рев и развята грива, той носи всички белези на мъжкар.

Но ако се вгледаме по-внимателно, това в действителност е лъвица, която е развила характерната грива, поради хормонален дисбаланс. Това означава, че в продължение на години, другите членове на прайда са я изолирали и са я принудили да скита из равнините на делтата на Окаванго сама.

Наскоро обаче, служители са забелязали, че други лъвове най-накрая са я приели и сега има надежда да се реинтегрира в семейството. Счита се, че аномалията се появява, когато има нарушения в ембриона при зачеване или в матката.

Окаванго

Според Люк Хънтър, президент на групата за опазване на големите котки „Пантера”, тази лъвица ще е вероятно безплодна, но пък напълно способна да оцелява. Дори, това ще е бонус за прайда, защото възприемана като мъжки от другите животни, тя по- добре ще се защитава.

Интересно е да се знае, дали и поведението й е като на мъжките. Хънтър споделя, че две лъвици в Серенгети нямали гриви, но пък били с доста големи размери и се борели много ожесточено за територии, също като мъжките си събратя.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/JgLsHeeEFYE

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *