Тийнейджър оцеля с харпун в главата!

Рентгенова снимка на Ясер Лопес

Ясер Лопес, на 16 години, ловял риба с харпун заедно със свой приятел, когато оръжието изхвръкнало, преминало през дясното му око и се забило в мозъка.

Детето било откарано до болница в Маями, където лекарите прекарали три часа в опити да измъкнат харпуна. Медицинският екип разкрил, че момчето е било в съзнание и си приказвало с парамедиците, когато пристигнало в болницата.  Невероятно, но никакви жизнено важни части от мозъка не били засегнати. След операцията младежът можел да комуникира с персонала на болницата, но не си спомнял нищо за инцидента. Андерс Коен, шеф на неврохирургията казва, че това се среща често. „Хората идват с прострелни рани, ножове, бейзболни бухалки и мачете в главите си.”, казва докторът. Той обяснява, че в този случай е имало две положителни неща. Първо, детето е било будно и е следвало команди, което дало възможност на лекарите да направят добра неврологична оценка. Много хора в

Ясер Лопес

подобно състояние изпадат в кома или са силно повлияни от раната. Вторият фактор, според Коен е мястото на раната, а именно дясната страна. Ако харпунът е бил засегнал лявата, там са разположени центровете, контролиращи познанието, речта и личността. И най-накрая харпунът не е засегнал никакви важни кръвоносни съдове, така, че момчето не е направило силна кръвозагуба или инсулт.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО – ВНИМАНИЕ НЕ Е ПОДХОДЯЩО ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ СЪРЦА!

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *