Таки намрази Мая Илиева – падала си по нежни момчета

 

Христофорос Аманатидис - Таки (в кръгчето)

  Две от емблематичните фигури изпитват един към друг сил­на непо­носимост, се разбра от лица, близки и до двама­та.

 Първопричината за обтегнати­те отношения бил Таки. Известно време след смъртта на шефа му през 2005 г. той изведнъж рязко охладнял към Мая. За разли­ка от класическите примери за раздори, с мотиви като делене на пари, фирми и имоти, в този случай поводът бил от морален характер и запазване на чест. Таки не можел да приеме, че вдовицата бързо забрави Жоро Илиев и се хвърли в обятията на пишман варненския гъзар Ни­колай Иванов – Шванца, който на всичкото отгоре изглеждал и сладникаво мазно.

 Другото провинение на вдови­цата било, че се е обградила с тесен кръг от приятелки и мом­ченца със странна сексуална ориентация и избягвала умиш­лено срещи с бившите авери на мъжа си. Няколко пъти Таки и Къро канили любезно Илиева на рандевута, на които присъст­вали и други страховити мъже от обкръжението му, но тя отказа­ла да ги удостои с присъствието си и изпращала адвокатите си. Събиранията са били в хотел „Макси“ на „Симеоновско“ шосе в столицата.

 „Тая нещо се прави на много надута. Предпочита да си говори и движи с жени, приличащи на травестити, с нежни момченца, а не с нас. Само заради паметта на Жоро няма да я навра там, където заслужава“, казвал пуб­лично огорченият Таки. Според източника ни под травестит се визирало близката приятелка на Мая – Адриана Тюркмен, вдовицата на Фатик. Под кода „нежни момчета“ трябва да се разпознае гаджето й Николай Иванов. Хора от ВИС дори имат теория, че Мая е с Шванца, за­щото той имал и леко странични любовни трепе­ти. Подиграва­ли го и заради навика му да си прави педикюр на пръстите на краката.

Мая Илиева и Шванца

  Мафиотската вдовица не ис­кала да допуска в живота си вто­ри  властен  мъж, какъвто безспор­но беше Георги Илиев, и за това се  насочила към неговия тотален антипод – Шванца. Таки дори забранил на  приближените си да контактуват с надутата кокона. Приживе босът на ВИС закле авера си,  че ако нещо се случи с него, да пази жена му и да се грижи за децата му. Таки формално спази обещанието си. Мая Илиева получи без проблем огромния легален пай от импе­рията на ВИС. Веселата вдовица не взе на момента пари в кеш, но за сметка на това имотното състояние скочи до небето след което го обърна във фини­кийски знаци.

 Мая Илиева наследи апарта­мент от 97 квадрата в курор­та Свети Влас, куп заведения и хотели по морето. Веднага след убийството на мъжа си тя продаде дискотеката „Айсберг“ и комплекса „Мултиплекс“ в Слън­чев бряг, където бе застрелян Жоро Илиев. Хотелите „Дюн“, „Астория“ и „Орел“ в Слънчев бряг се управляват пряко също не от Илиева. Нейни останаха и три хотела в Златни пясъци – „Гладиола“, „Гладиола стар“ и „Акация“.

 През 2006 г. вдовицата прода­де и дяловете си в басейна „Ре­публика“, който до този момент беше собственост на холдинга на ВИС и на частно лице. Горе-долу в този период тя се раздели и с няколко магазина „Оазис“, които преминаха в хищните ръце на енергийния бос Христо Ковачки. Парите от продажбата на прословутата яхта на Илиев също отидоха в авоарите на Илиева. Дамата шитна и дялове в застрахователна компания и футболни клубове, собственост на мъжа й. За управлението на натрупаните милиони тайнствената дама нае финансиста Емил Хърсев. Очевидно съветите, които й дава, са калпави, защото един по един бизнесите на Мая започнаха да фалират. 

Мая Илиева с Адриана Тюркмен

  Към днешна дата красавицата е собственик на цели 11 фирми, показва справка в тър­говския регистър. Дружествата ня­мат задължение към   Национал­ната агенция по приходи  (НАП). Един от проек­тите,   в   който участва   заед­но   с  Адриана Тюркмен, е дал фира. Двете ма­фиотски вдови­ци имаха мерак да направят и развият лъскаво нощно заве­дение в центъра на София, но се провалиха. Бар „Бродуей“ на бул. „Витоша“ затвори кепенци една година след помпозното му откриване. Лице на обекта беше близкият приятел на Мая – поп певецът Миро.

 В тежка криза е и бизнесът на Илиева с женска красота. За козметич­ните салони Мая се набутала с близо 2 млн. лева като инвести­ция, но постигнатите резултати били доста под очакванията и де факто нямало избиване на парите. Друга от фирмите й е поставена под запор по искане на банка заради необслужван кредит.

 От 2008 г. до ден-днешен Аманатидис и Мая Илиева дори не са си разменили шаблонни поздрави за рождени дни или големи празници. Не само това, а и няколко инцидента, свър­зани с гаджето на вдовицата – Шванца, се приписаха с по­ръчителство Таки. През 2010 г. за втори път неизвестен и до сега атентатор взриви автомо­била на Николай Иванов във Варна. Бомбата гръмна на 28 октомври преди две лета. Още тогава се появи версия, че това е дело на издирвания от МВР и Интерпол подземен бос. Беше пусната партенка, че гъркът от български произход е дал 200 000 евро заем на Иванов, за да развива бизнес с дискотеки по Черноморието. Парите мина­ли през приближения до Таки Радо Боксьора, който официал­но отговаря за увеселителните заведение на подземния бос, сред които са софийският клуб „Червило“ и „Какао бийч“ в Слън­чев бряг.

 Освен това Шванца си бил навлякъл допълнителни не­приятности с висаджиите и по друга линия. Говореше се, че преди време той бил взел круп­на сума от представителите на мутренското сдружение, с които трябвало да купи подкрепата на варненски общи нари и да гаран­тира благоприятното развитие на сделките на хора от ВИС-2 в района. Шванца не свършил и тази задача, а парите прибрал за собствено ползване. Това допъл­нително разгневило опонентите му, основният от които Таки.

 „Това са пълни глупости. По­следният човек, който ще даде пари на този пуяк Шванца от Варна, е Таки. Шефът, ако иска не общинари ще си купи, а цял общински съвет заедно с кмета“, коментира един от най-приближените хора до Христофорос Аманатидис.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *