Съветска ракета намерила вода на луната още през 1976!

Сонда прокопала 2 метра  в повърхността на луната. Получени са първите данни за вода там. Нo, това откритие било напълно игнорирано от Запада.

През август 1976, съветска ракета каца на луната, прокопава 2 метра в повърхността, извлича около 200 грама от скалата и се връща. Скалите, които донася съдържали 0.1 % вода. Това е първият път, когато са намерени данни за вода на луната.  Американските Аполо са донасяли скали от луната, но се е смятало, че водата в пробите е от Земята. Данните от 1976 са потресаващо откритие, но то е било почти напълно игнорирано от Запада. Статията, публикувана в съветското списание Геохимия, което има и английска версия никога не е била цитирана от западни учени. Мисиите на Аполо са донесли около 300 килограма скали на Земята. Мисията

Луноход

Клементайн на НАСА чрез радиовълни от повърхността на луната през 1994 установява наличието на вода. Арлин Крокс от Колумбийския университет в Ню Йорк казва: „Никой автор  не е цитирал откритието на Луна 24”. Фактът, че Западът е игнорирал това може да е върнал назад западната наука с десетилетия. Учените до 2006 година подценяват количеството на водата на луната.  „ До 2006 установената стойност за съдържанието на вода на луната е под 1 част на милион. Повечето проучвания сега дискутират че тя надвишава значително 1 част на милион”, казва Крокс.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *