Стоянка – врачката на мафията!

Ясновидката Стоянка Митева помага и на полицията
Ясновидката Стоянка Митева помага и на полицията

  Покойният контрабандист Иван Тодоров – Доктора и кокаиновият крал Евелин Банев – Брендо са се допитвали до една и съща ясновидка – Стоянка Митева. Тя е една от малкото родни гадателки, която не желае популярност и отказва да я снимат.

Доктора и Брендо се свързват с нея в Димитровград. Това е родното място на цигарения контрабандист Иван Тодоров, който получава прякора си понеже учи, но така и не успява да завърши медицина в Стара Загора. В града на липите учи и Евелин Банев.

Двамата се сближават още в ранните времена на прехода, когато бръмчат като чейнчаджии из Хасковско и по специално на прословутия димитровградски пазар.

По това време из целия район вече се носи славата на пророчицата Стоянка Митева. Доктора и Брендо започват да посещават редовно димитровградската Касандра, като визитите им зачестяват, колкото повече навлизат в „рисковия“ трансграничен бизнес с цигари и опиати.

Доста преди да се оттегли в Европа в опит да избели бизнеса си, Доктора се застоява за един дълъг период в Хасково. С помощта на местни полицейски шефове и началници на тогавашната Национална служба за сигурност той започва битка за отстраняването на най-известния по това време контрабандист Паскала. В крайна сметка каналът на Паскала е затворен и контрабандата започва да тече под ръководството на Иван Тодоров – Доктора. Точно през този период той е сред най-редовните клиенти на Стоянка Митева. Тя обаче вижда фаталния му край и го предупреждава.

Иван Тодоров - Доктора е разстре.ян в джипа си
Иван Тодоров – Доктора е разстре.ян в джипа си

Две години преди да бъде гръмнат, ясновидката го съветва да напусне страната.

„Когато дойде при мен, Иване, бягай колкото можеш по-надалече оттук. И по-рано от 2008 г. не се връщай. Не ме послуша… Гръмнаха го“ – разказва Стоянка Митева.

Иван Тодоров действително полага неимоверни усилия да се махне завинаги от България. Прави – фабрика в Кипър. След това се насочва към Великобритания. Там са регистрирани легалните му фирми, има имоти и банкови сметки. Там живее дори бившата му съпруга.

Самият Иван Тодоров обаче се опитва да стане гражданин на Монако, но за целта трябва да представи редица документи, включително и справка от МВР. Среща се с известен полицай. Подарява му скъп часовник. Ченгето обаче харесва личният часовник на Доктора. Той го сваля от ръката си и му го дава. Полицаят прибира и двата уникални модела.

Въпреки това от МВР в княжеството е изпратена крайно негативна справка. Така завинаги пропадат опитите на Доктора да заживее безгрижно на Лазурния бряг.

Водят Брендо към съдебната зала
Водят Брендо към съдебната зала

Финалът е точно, както го е предрекла преди години ясновидка Стоянка Митева – куршум в челото.

Евелин Банов – Брендо, другият именит клиент на врачката от Димитровград, докато е на свобода, почти не ползва услугите на гардове. Той се движи или сам, или с приятели и никога не парадира със сила и пари като типичната мутра. Дали така го е посъветвала Стоянка Митева, или сам е стигнал до извода, че човек не може да се опази, ако е набелязан, не е известно. От обкръжението на Стоянка Митева твърдят, че се е срещал с нея редовно и през последните години. Според слуховете тя му предсказала италианския затвор, но го успокоила, че няма да остане зад решетките 20 години, а ще се завърне в България много по-рано.

Когато неизвестни отвличат детето на Банев, Стоянка Митева отново е на линия. Тя предсказва, че малката Лара е в къща в столичния квартал „Горубляне“. Гадателката дори споделя, че „вижда“ къщата, в която е момичето и хората, които се грижат за него. Врачката дори предрича и времето, през което детето ще бъде в плен. Димитровградската Касандра е категорична, че майката на Лара води преговори с похитителите, но си мълчи. По-късно, когато Лара беше освободена, се оказа, че предреченото от Стоянка Митева е достоверно.

Брендо и Доктора обаче далеч не са единствените клиенти на пророчицата.

Преди 3 години Митева се прочу, след като бе арестувана в офиса на бизнесмена Христо Ковачки. По време на полицейска акция Стоянка била сга-щена във владенията на олигарха от две ченгета с качулки, които трудно повярвали на обясненията й, че случайно е там. Оттогава тръгна и мълвата, че Ковачки се съветва с нея, а Стоянка пристигнала в офиса му за да го предупреди за акцията.

Лара Банева, която бе отвлечена на 5 март тази година
Лара Банева, която бе отвлечена на 5 март тази година

Димитровградската Касандра не само предсказва, но и помага на полицията при издирването на изчезнали хора, посочва къде се крият издирвани престъпници. Досега не е сбъркала. Ченгетата използват способностите на гадателката при по-заплетени случаи. „Викат ме понякога. Аз не искам, но помагам“, лаконично признава Стоянка. Според полицейски източници, именно тя има пръст в разплитането на двойното убийство на семейство Махмуд в Димитровград. Нейна е заслугата да бъде заловен серийният убиец Недялко Димитров – Момата.

Часове след убийството на семейство Махмуд, Стоянка посочва на полицаите дирите на двамата килъри. Момата и 19-годишният му помощник Петър са закопчани. 43-годишният рецидивист с 16 присъди, се оказва най-големият сериен убиец у нас. Той признава едно след друго извършените от него пет убийства.

„Стоянка е голяма работа“, не спират да я хвалят съгражданите й. Любопитно е, че ясновидката има две фонтанели на главата си. Може би пък точно заради това тя успява ясно да предсказва рожба, гурбет или венчило. Не бърка и когато се произнася за съдбата на отвлечените – къде се намират, живи или мъртви са. Затова е често търсена от хора, чиито роднини са в неизвестност. Дори и да вижда фатален край, Стоянка никога не премълчава истината.

Така както е постъпила и с Иван Тодоров – Доктора. Тя е директна и с твърд характер. На мнение е, че не е нужно да увърта много-много и да дава напразни надежди на хората. Състоянията, в които се намира докато гадае, описва така: „Специална подготовка не ми трябва. Говоря това, което усещам. Няма образ, само чувство. Не ми трябват снимки, свещи, кандилки и други аксесоари. Необходими са ми само точните години на човека. Не искам имена и други такива“, категорична е ясновидката.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *